De Natuur en ik


De natuur is heel belangrijk voor mij.
In de natuur kom ik vaak tot rust en doe ik nieuwe energie op. De natuur hoort bij mij, zoals ik hoor bij de natuur.

Mijn interesse voor de natuur heb ik van thuis uit meegekregen. Wij waren thuis met vijf kinderen en op de zondagen trokken we er vaak op uit, naar het bos, de Maas of zo maar wat fietsen op mooie landweggetjes.
Onze vakantie bestond uit kamperen bij de boer. In de schoongemaakte stal konden mijn broers en ik mooi met z'n allen slapen. Pap en mam sliepen in een apart vertrek met soms enkele kalfjes als buren. Iedere dag was er heerlijke verse melk, groente en fruit uit eigen tuin, zу lekker. Wij vermaakten ons daar opperbest.

Mijn eerste herinnering daar, als klein meisje was, dat ik 's morgens vroeg mijn rubberlaarsjes aantrok en naar de kuuskes ging. Dan lag daar zo'n groot moedervarken met al die roze friemelende biggetjes onder een warme lamp en ik kon daar ademloos naar kijken. Die geur van de warme varkensstal zal ik dan ook nooit vergeten. Brings back memories.

Er waren gййn zorgen en niets anders dan de natuur om mij heen. Soms kon ik ook zomaar in mijn uppie in het hoge gras wat gaan zitten mijmeren en de sfeer rondom mij in me opnemen. Gewoon genietend van alles. Echt, ik kan niet anders zeggen dan dat het de mooiste vakanties van m'n jonge leven waren.

Zo is de liefde voor het buitenleven me dus met de paplepel ingegoten.

Maar ik ging de natuur pas echt waarderen toen ik vanwege mijn verhoogde gevoeligheid minder onder de mensen kon komen. Daardoor trok ik vanzelf vaker de bossen in met de honden en in die tijd begon ik ook de energie van de Natuur zelf op te merken. Achteraf gezien was het eigenlijk een natuurlijk proces.

Aangespoord door het boek van Michael J. Roads dat op mijn pad kwam werd ik steeds nieuwsgieriger naar al die verschillende energieлn die ik daar vaak voelde. Vooral bomen waren favoriet vanwege hun krachtige energie vaak. Logisch natuurlijk, het zijn de grootste levensvormen in een bos. Maar ik voelde ook vaak hele subtiele energieлn die verschillend aan konden voelen.

Boeken over natuurwezens deden ondertussen hun intrede. Ik moest eerlijk gezegd wel wennen aan dat idee, want 'dat kan toch niet ... dat zijn toch sprookjes' of toch niet?

Zo opende ik mij steeds meer voor die prachtige energieлn van de Natuur en ging ik steeds meer ervaren, maar misschien heb je dat al gelezen op de 'wie ben ik'-pagina.

Heel leuk was overigens mijn fieldtripje met Wiel Moes - wichelroedeloper. Daardoor ontdekte ik dat ik precies kon zeggen waar allerlei lijnen of draaiende energieлn vanuit de aarde voelbaar waren voor mij (zonder wichel) en Wiel kon mij door zijn kennis weer vertellen wat ik nu precies oppikte. Een zeer leuke en leerzame ontmoeting was dit voor mij.

Natuurlijk heb ik nog meer bijzondere ervaringen gehad. In het menu staan enkele om te lezen.
Overigens heb ik nog een paar mooie boekjes te koop voor de liefhebber.

Heb je interesse? Je kunt ze bestellen door een mail te sturen naar
Verzendkosten zitten bij de prijs inbegrepen.


De magie van Elfen intens ervaren

De Magie van Elfen intens ervaren.

door Marcia Zina Mager
Info:
Elfen ziet men niet met het oog maar met het hart. Dat is de overtuiging van de auteur. Op speelse, sprookjesachtige wijze, vertelt ze hoe ze als volwassene weer leerde alles wat groeit en bloeit te beleven en te zien met de open blik van een kind. Wie onbevangen en onbevooroordeeld met de auteur meereist, vindt wellicht de sleutel van het Elfenrijk.

Een heerlijk boekje voor jezelf of om cadeau te geven. Ik heb meerdere nieuwe op voorraad.

€ 12,00
incl. verzk.
Dialoog met de natuur

Dialoog met de Natuur

Irene van Lippe-Biesterfeld

Info:
In dit boek neemt Irene van Lippe-Biesterfeld ons mee op haar weg naar een gevoelsmatig contact met de natuur. Met ervaringen uit haar eigen leven illustreert zij hoe het is niet meer verbonden te zijn met al het leven. Mede daardoor zijn mensen gaan handelen alsof zij meer zijn dan de natuur, alsof de mens zou mogen beschikken over het leven om hem heen. Ze beschrijft haar weg, haar innerlijke groeiproces, haar twijfels, haar verworven inzichten; een tocht van vallen en opstaan.

Dit boek is nog als nieuw.

€ 15,00
incl. verzk.