HIJ WIL DAT IK VERANDER,
de anti-rookcampagne

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Ik denk dat ik alles begrijp behalve bij dit onderwerp. Iedereen wil graag dat ik stop met roken maar ik heb daar nog geen zin in. Ik wil ergens wel maar ik ben nog niet zover dat ik het ook doe.

Abraham: Luister naar wat je zegt. Er bestaat geen uitsluiting. Wat je dus zegt is, "Ik wil dat de krachten van het Universum me helpen het roken uit te sluiten." En hoe vaker je praat over het stoppen met roken, hoe meer je wilt roken. Heb je dat al gemerkt?

Gast: Ja dat heb ik gemerkt maar het punt is, ook al denk ik daar niet aan dan laat de rest van de wereld me nog steeds weten dat ik moet stoppen met roken.

Abraham: Jerry en Esther waren laatst in een restaurant en Esther ging met een vriendin naar het toilet. En daar stond een vrouw te roken die zich verontschuldigde, "Ik ben hier maar gaan staan want mijn vrienden hebben er zo'n hekel aan ..." En Esther dacht, "Dit is ook niet de beste plek." En ze keek naar de vrouw en realiseerde zich dat deze vrouw zich daar ook niet goed bij voelde maar ze wilde zo graag roken.

De vrouw gelooft dat het afgekeurd wordt maar ze kan het niet laten omdat ze nog niet besloten heeft wat ze eigenlijk wil. En nu bevindt ze zich in een moeilijke situatie. Met andere woorden, er is niets dat slechter voor je is dan te geloven dat je iets niet zou moeten doen en het dan tůch doen.
Waarom wil je stoppen met roken?

Gast: wil het eigenlijk niet maar omdat de wereld tegen me is kan ik het misschien maar beter doen. Zelf vind ik het lekker.

Abraham: Okť, iemand zei eens tegen ons, en dat was zo goed dat we het aan jou doorgeven. Hij zei, onschuldig en puur en zonder te weten van de kracht van zijn woorden, "Natuurlijk ja, als ik het zou kunnen hebben zoals ik het wil," en wij zeiden, "Dan kan! Je kunt het hebben zoals je wilt..."

Je kunt het hebben zoals je wilt als je je Energie maar op ťťn lijn brengt met hoe je denkt het te willen.

Als je het kunt hebben zoals jij het wilt, wat dit roken betreft, hoe zou het dan voor je zijn?

Gast: Ik zal eens iets interessants vertellen. De afgelopen dagen heb ik het inderdaad gecreŽerd zoals ik het wil. Ik was een tijdje alleen en besloot dat ik een man in mijn leven wilde. En mijn zoon, die al van kinds af aan tegen mijn gerook is zei, "Als er een man in je leven komt, zal hij je verafschuwen omdat je rookt." En ik zei, "Ik zeg je, dat ik rokers in mijn leven zal creŽren." En er zijn vier rokers in mijn leven gekomen die een afspraakje met me wilden, dus ik heb al iets gecreŽerd.

Abraham: Hebben ze armen, benen en ook die andere dingen?

Gast: Ze hebben alles! Plus een sigaret in hun hand.

Abraham: De reden dat we wat met je spelen is omdat het gemakkelijk is om uit balans te raken in je Creatie wanneer je stelt, "Nou, ik ben het zat dat al die mensen zo zeuren over dat roken. Ik laat iemand mijn leven in komen die het niets uitmaakt of nog beter, die meedoet." Soms til je wat zwaar aan het ene en vergeet je dat je ook nog andere dingen wilt.

Laten we je eerst dit zeggen.... ook al zijn er statistieken, dokters en al die anderen die zeggen verstandig te zijn en die je vertellen dat roken schadelijk is voor je gezondheid.... wij zeggen je, het enige wat schadelijk is voor je gezondheid, is weerstand. En iedereen die rondbazuint dat je iets niet zou moeten doen, creŽert veel meer weerstand die schadelijk is voor de gezondheid, dan dit ding wat jij oprookt.

Wat wij gemerkt hebben is, dat in het verleden - voordat jullie gemeenschap zo sterk anti-roken was - als er iemand was die rookte, hij alles deed wat wij nu aan jullie leren om je te helpen in balans te komen. Met andere woorden, zij gebruikten die tijd om te ontspannen.
Ze zonderden zich af van zaken die hen afleidden. Ze haalden diep adem. Ze zaten en mijmerden wat. Het was een tijd van verfrissing en ontspanning. Het was een tijd waarin ze zichzelf vibrationeel in balans brachten met hun Innerlijke Energie. Waarom werd dit zo snel opgepikt, denk je? Mensen willen dat gevoel van rust, focus, ontspanning en centrering enzovoort.

Tegenwoordig, met zoveel afkeuring, want jullie geven zo veel om wat anderen denken, en omdat je wereld ontdekt heeft dat het zich tegen je kan verzetten en dat wetten en regels veranderd kunnen worden...
Met andere woorden, er is een bepaald voordeel als mensen groeperen en ergens tegen zijn. Maar we zeggen je dat ťťn die verbonden is met de Stroom van Niet-fysieke Energie veel machtiger is dan miljoenen die uit balans zijn en protesteren.

Als jij dus zegt, "Ik wil niet stoppen met roken." Dan zeggen wij, waarom dan zoveel aandacht besteden aan iets wat je echt niet wilt doen? Geef het op want het zal je gek maken.

Gast: Dank je.

Abraham: Als wij je zeggen dat je het kunt hebben zoals je het wilt, hoe zou het dan zijn? Wat we bedoelen is dat je zegt, "Ik wil ontspanning en plezier hebben wat ik krijg van mijn sigaretten en ik wil dat beetje dat ik rook blijven doen. Ik ben geen zware roker die constant in de rook zit. Het is iets wat ik voor mijn plezier doe. Ik wil de voldoening daarvan. Ik wil ook de vreugde van een gezond lichaam. Ik wil me goed voelen in mijn lichaam. Ik wil altijd geleid, geÔnspireerd of aangetrokken worden tot dingen die mijn fysieke leven verbeteren. Ik hou ervan veel water te drinken en mijn lichaam te bewegen en ik eet dingen waartoe ik me geÔnspireerd voel om te eten. Ik hou ervan dat mijn lichaam in balans is."

Zie je wat we hier bedoelen?
Een roker... Je zou tien pakjes per dag kunnen roken met een dergelijke vibratie en gezonder zijn dan iemand die zich over alles zorgen maakt en niets anders eet dan de dingen die ze denken te moeten eten. Je Energie is wat het verschil maakt. Niet de dingen die je eet.

Gast: Dankjewel. Ik heb een 96-jaar oude stiefmoeder die twee pakjes van de sterkste sigaretten rookt...

Abraham: Nou, zij zou moeten stoppen.

Gast: Precies, en is dat niet het levende bewijs?

Abraham: En het leuke is dat, als zij sterft ze waarschijnlijk zeggen dat het door de sigaretten komt.

Gast: Ja. U hebt gelijk.

Abraham: Je kunt je gewoon niet druk maken om wat anderen denken. Dit is een heel interessant iets want er is zoveel aandacht op gericht. Maar de reden dat zoveel mensen geÔnteresseerd zijn in wat jij doet is omdat ze niet echt geÔnteresseerd zijn in hun eigen leven.

Gast: Dat dacht ik al, maar het doet goed om dat vandaag te horen.

Abraham: Wat wij tegen je zoon zouden willen zeggen is dit....want zie je, als hij je zover probeert te krijgen dat je stopt met roken en jij wil dat hij daarmee ophoudt, nu ben je in een staat van weerstand. Nu rook je en heb je ook nog weerstand! Je wilt dus uit die weerstand stappen en tegen jezelf dingen zeggen zoals, "Hij houdt van me. Hij geeft om me. Hij weet niet wat ik weet."

Met andere woorden, stel dat je een liefde hebt waarmee je regelmatig een intiem, erotisch gesprekje hebt, maar als jullie samen naar je 96-jaar oude stiefmoeder gaan, dan is zo'n gesprekje niet op z'n plaats. Je laat je daar niet over uit tegenover haar. In plaats daarvan let je op de dingen die zij graag zou willen horen.

En hetzelfde geldt voor de mensen waar je mee omgaat. Je wilt letten op hoe ze zijn maar je kunt niet steeds op je hoede blijven dat je misschien iets doet wat ze niet leuk vinden.

Maar wat ons is opgevallen is, dat als iemand problemen heeft met hoe jij je gedraagt en jij zet je daar tegen af, dat jullie vibratie hetzelfde wordt. Zij trekken dus aan wat ze niet willen, overal waar ze heengaan. Jij trekt aan wat je niet wilt, overal waar jij heengaat. Dus overal komen zij wel iemand tegen die rookt. En overal kom jij wel iemand tegen die klaagt over de rook. En nu zitten jullie samen in hetzelfde schuitje.

En met een klein beetje moeite zou je mensen aantrekken die....misschien roken of misschien niet roken maar het ook niets uitmaakt.

Jij zou graag willen dat ze hun antirookcampagne lieten varen, maar jij bent degene die je anti-antirookcampagne moet loslaten. Met andere woorden, je moet ophouden je te verzetten tegen hun verzet omdat ze er nu eenmaal zijn en niet weggaan.

Je kunt hen onmogelijk zover krijgen dat ze hun mening daarover loslaten. Jij bent degene die dat 'iets' moet loslaten wat ervoor zorgt dat jij hen aantrekt, zie je. Een verdedigende houding van "Ik zal verdorie doen wat ik wil doen," roept weerstand in jou op.

Dat is tevens de reden dat deze goedbedoelende mensen zo boos op je zijn omdat je niet toe wilt geven en niet doet wat zij willen, en zij voelen zich niet goed als ze jou onder druk zetten en jij tegengas geeft.... Maar als jij tegengas geeft raakt het alleen maar verder in de knoop.

Maar als je in plaats daarvan rustig blijft, veerkrachtig en toelatend en je luistert, het aanschouwt en toch van hen houdt, en je raakt niet van slag, gaat niet in de verdediging, het is okť en je zegt tegen hen, "Ik hoor wat je zeggen wilt maar alles is in orde en ik zal nadenken over wat je gezegd hebt." Met andere woorden, je blijft rustig. Je neemt het gewoon in ontvangst en mettertijd zullen ze ermee ophouden en wordt het zoals je het graag wilt.

Het is net als met bontjassen. Er is een tijd geweest dat mensen die bontjassen droegen dit niet met plezier deden. Ze voelden zich schuldig dat ze een bontjas droegen en kwamen steeds mensen tegen die daar iets lelijks over zeiden, totdat je bijna nergens meer een bontjas zag.
Maar de laatste tijd viel het Esther op, "Kijk, daar is er een, en daar is er een en daar is er een." En we zeiden, gelukkig is de mensheid wispelturig. Het kan niet lange tijd negatief gefocust blijven op een onderwerp. En als je gewoon ontspant en geen deel wordt van die vibratie, dan zal het snel genoeg naar de achtergrond verdwijnen.

Gast: Zodat je je bontjas weer kunt dragen.

Abraham: En je sigaretten roken en alles doen wat je wilt, zie je. Het gaat om jouw reactie.

Hier is iets om het te benadrukken en wat je horen moet.
Jullie kwamen voort vanuit het Niet-fysieke naar deze magische zee van contrasten omdat jullie Creators zijn. En weet je wat een Creator is? Het is iemand die een reden vindt om te focussen en te beslissen. Met andere woorden, beslissen en Energie focussen is hetzelfde. Je wilde dus graag het contrast want zonder dat kun je geen besluiten nemen.

Wel, vanuit je fysieke standpunt waardeer je dat contrast niet zoals je dat doet vanuit het Niet-fysieke. Je gelooft dat het fijner zou zijn met minder contrast. "Zou het niet fijn zijn als iedereen hetzelfde zou geloven en willen als ik?" Dat zou juist niet fijn zijn. Het zou saai zijn en er zou geen voorwaartse beweging plaatsvinden. Je zou geen reden hebben om te focussen en geen reden om de Energie op te roepen. Je zou niet meer het plezier hebben van het vooruit gaan.

Wat nou, als iedereen hetzelfde zou zijn? Wat nou als je een auto ging kopen en ze allemaal hetzelfde waren? Gemaakt door hetzelfde bedrijf. Allemaal dezelfde kleur met dezelfde motor. Wat nou als je door de straat reed en alle auto's hetzelfde waren?

Wat nou als alles hier van dezelfde kleur was? De muur achter Esther, het plafond, Esther zelf. Wat nou als alles hetzelfde was? Je zou een stem horen komen uit die eenheid maar je zou niet weten waar je op te richten.

Jerry en Esther speelden laatst een spelletje op het vliegveld terwijl ze op de bagage wachtten. Esther zei, "Wat nou als alle koffers hetzelfde waren? Wat nou als wij allemaal hetzelfde waren? Wat nou als iedereen er uitzag zoals jij? Hoe zou ik je dan kunnen vinden?" zei ze tegen Jerry. En Jerry speelde mee en zei, "Als ze allemaal hetzelfde waren, zou het niet uitmaken. Je zou gewoon iemand mee naar huis kunnen nemen. Het zou toch hetzelfde zijn. Hij zou weten waar alles ligt omdat iedereen het op dezelfde plek neerlegt." Met andere woorden, je kunt het absurde hiervan voelen, en toch lijkt het erop dat mensen denken dit te willen.

De niet-rokers geloven echt dat ze willen dat iedereen hetzelfde denkt over dit onderwerp. Iedereen denkt dat ze graag willen dat iedereen het met hen eens is. En wij zeggen, je hebt het nu over het verminderen van het contrast. En als je het contrast verminderd, verminder je de keuzes. En als je de keuzes verminderd, verlam je je mogelijkheid om Creator te zijn. Je houdt de Gedachte tegen om verder te komen, zie je.

Niet iedereen hoeft dit te weten voordat jij ervan kunt profiteren en kunt gedijen. Waar je naartoe moet werken is het punt dat je kunt zeggen.... "Het is niet zo dat ik niet geef om wat je denkt omdat ik je niet leuk vindt. Het is dat ik geen rekening kan houden met wat jullie allemaal denken want daar raakt mijn Energie van in de knoop als ik dat doe. In plaats daarvan ga ik uitzoeken wie-ik-ben en neem het besluit gebaseerd op, 'Als ik het echt zou kunnen hebben zoals ik het wil, hoe zou het dan zijn?' En ik zal een vibratie gaan ontwikkelen die gaat over wat ik wil - niet over het tegenhouden van iets dat ik niet wil." En let dan eens op hoe het Universum gaat stromen, hoe alles wat je kunt bedenken gemakkelijk en moeiteloos naar je toestroomt.

Gelijkheid is niet wat je wilt. Je denkt alleen dat je dat wilt als je de hele tijd bezig bent alle brandjes te blussen. Met andere woorden, als jij je neus in andermans zaken stopt - zoals de meesten doen - dan denk je dat je je beter zult voelen als iedereen zou doen zoals jij het graag wilt. Maar dat komt vanuit het standpunt van iemand die hoofdzakelijk een observeerder is.

Bedenk maar eens. Een observeerder gedijt alleen in goede tijden en lijdt in slechte tijden, want een observeerder lijkt niet te kunnen verbeelden wat hij liever wil en dus kan hij alleen rondkijken naar Wat-Is. Als hij dus iets moois ziet, dan weerspiegeld zich dat in zijn vibratie. Het Universum accepteert dat als zijn aantrekkingspunt en geeft hem meer mooie dingen die hij vervolgens weer kan observeren, wat zich weerspiegeld in zijn vibratie. Het Universum accepteert dat weer als zijn aantrekkingspunt en geeft hem nog meer mooie dingen die hij vervolgens weer kan observeren.

Maar als hij op iets vervelends gericht is, zoals een moeder die rookt, of een regering die wel gek lijkt of op wat dan ook.... Als hij iets observeert wat hij niet wil, dan weerspiegelt zich dat in zijn vibratie. Het Universum accepteert dat als zijn aantrekkingspunt en geeft hem daar meer van. Daarom gedijt een observeerder in goede tijden en lijdt in slechte tijden, terwijl een visionair ten alle tijde gedijt want een visionair kan zijn focus op iets gericht houden dat goed voelt. Met andere woorden, je voelt het als je hart open is en je in vibrationele harmonie bent met je Kern Energie. Je voelt het als je daarmee verbonden bent en wanneer niet.

Als je zoon dus kritiek heeft op jouw roken en jij gaat in de verdediging, dan laat je gevoel je weten dat het niet het roken is wat schadelijk is voor je. De negatieve emotie die je voelt laat je weten dat je in dat moment niet in lijn bent met je Energie omdat je iets observeert van een lagere, langzamere vibratie. Doe dan een stapje terug en probeer rond te voelen naar wat gedachten die beter voelen, zelfs over datzelfde onderwerp.

Zeg dan zoiets tegen jezelf als, "Ik weet dat mijn zoon het goed bedoeld en ik weet dat hij denkt dat hij het beste met me voor heeft. En hij houdt van me en wil graag dat ik een lang leven heb en dat zijn goede redenen die erachter zitten. Maar de lieve schat heeft geen idee van mijn Welzijn zoals ik dat begrijp. Alles is in orde hier en we hebben samen een hele mooie relatie. Alles is goed."

En als je dan focust op aspecten van hem die een vibrationele match zijn met jouw Kern Energie, dan zal je Energie toenemen. Je voelt je geweldig! Hij moppert erop los. Jou doet het niets. Met andere woorden, je houdt van hem. Je kust hem. Je leidt hem weg voor nu. Zie je wat we zeggen willen? Je doet niet mee in zijn vibratie van weerstand.

Gast: Dat heb ik nog niet kunnen doen.

Abraham: Dat is wat Onvoorwaardelijke Liefde is. Iedereen leeft een zeer voorwaardelijke liefde. Je zoon zegt, "Ik zou me echt beter voelen als je maar zou veranderen."

Gast: Inderdaad.

Abraham: Wat hij eigenlijk zegt is, "Ik kan alleen maar observeren en hoe ik me voel is afhankelijk van wat ik observeer. Dus als ik zie dat jij rookt, dan voel ik me niet goed. Jij moet dus veranderen zodat ik me beter kan voelen."

En de reden dat hij zich zo gefrustreerd voelt is omdat hij geen controle heeft over wat jij doet maar hij denkt dat het wel afhankelijk is van wat jij doet. Wat een valstrik is dat toch. Als je gelooft dat iemands gedrag... Als je bijv. gelooft dat je liefde er eerst moet zijn voordat je je goed kunt voelen en hij komt maar niet. Is dat geen rotgevoel van in de val zitten?

Maar als je ontdekt dat geen enkele omstandigheid hoeft te veranderen voordat jij je anders kunt voelen.... Je kunt je goed voelen omdat je je goed wilt voelen. Je hebt de mogelijkheid - met een beetje oefenen - om je gedachten op een goed-voelende plek te houden. En dan ben je bevrijd. Dat is de vrijheid waar jullie allen naar op zoek zijn.

Als fysieke wezens hebben jullie generaties lang geprobeerd andermans leven te beheersen zodat je je goed zou voelen. En zie waar het je gebracht heeft. Al die religies die elkaar bevechten, elkaar vermoorden, zelfs vandaag de dag nog.

Als jullie maar.... en omdat we jullie niet kunnen overtuigen met onze woorden, doen we dat met onze geweren. We brengen hen wel op andere gedachten. En we zeggen, dat zal niet gebeuren. Dat zal nooit gebeuren. Met andere woorden, dat lukt je niet....

Je hebt niet het recht en niet de mogelijkheid om te veranderen wat een ander gelooft.
Je kunt alleen je eigen vibratie aanpassen of veranderen.

En als je dat eenmaal ontdekt, als je ontdekt dat je je eigen vibratie kunt veranderen, ongeacht wat de omstandigheden je laten zien.... dat je je vibratie kunt veranderen om verbonden te blijven met je Kern Energie.... dan kun je het verlengde blijven van de Niet-fysieke Energie die je werkelijk bent. Dan kun je in dit fysieke lichaam zijn en verbonden blijven met Wie-Je-Werkelijk-Bent en dan zul je gedijen. Je leven zal goed zijn ongeacht wat anderen doen .....en vibrationeel, zullen ze dan niet meer in je ervaring voorkomen.

Zeer goed.

Abraham
11-1-1997 Boca Raton
www.abraham-hicks.com


Je moet vrede sluiten met waar je nu bent.
Ga voor meer teksten van Abraham-Hicks naar:
www.mijnspirituelenatuur.nl/creatie.html