BENIEUWD NAAR JE
EIGEN STAMBOOM ?


WELKOM

Benieuwd naar je eigen stamboom?

Graag eens willen weten wie je voorvaderen zijn? Benieuwd of je van boeren, ambachtslieden of heel misschien ergens toch van adel afstamt? Benieuwd of je familie honkvast was of van plaats naar plaats verhuisde?

Zelf ben ik met het uitzoeken van mijn eigen stamboom begonnen in de tijd dat er nog geen computers bestonden en je zelf af moest reizen naar dorp en stad om in de oude aktes te neuzen. Gelukkig is er nu online al veel te vinden maar niet iedereen heeft zin of tijd om urenlang te zoeken op het wereld-wijde-web. Daarvoor kun je mij nu inschakelen.WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

DE STAMREEKS

Benieuwd naar je eigen stamboom?

  • We spreken wel van een Stamboom, maar in het uitzoeken van een complete Stamboom van al je voorouders gaat enorm veel tijd zitten. Dat is bijna een levenstaak. Maar een Stamreeks van je Vaders of van je Moeders kant is wel mogelijk.
    Dit is de lijn die de achternaam volgt van vader, opa, overgrootvader enz.... alhoewel het ook wel eens voorkwam dat de kinderen de achternaam van de moeder aannamen.

  • Alle gegevens die ik verzameld heb worden netjes uitgewerkt en krijg je als pdf-file toegestuurd. Per gezin ontvang je ook een Word-document met daarin de gegevens van mijn onderzoek, zoals de vindplaats met archief- en aktenummers, plus eventuele wetenswaardigheden die ik ben tegengekomen.

  • Ook krijg je alle digitale scans van de originele geboorte, trouw-, overlijdens- en andere akten meegestuurd die ik online ben tegengekomen. Dat kunnen er soms heel wat zijn. Deze aktes bevatten vaak nog meer informatie en zijn interessant om in te zien. Ze dienen tevens als extra bewijs dat alle gegevens kloppen.


Hierna heb je dan een mooi overzicht van je voorouders in rechte lijn. Vaak zijn ze wel tot in de 18e eeuw terug te vinden, en met een beetje geluk zelfs helemaal tot in de 17e eeuw. Hoe verder terug in de tijd, hoe moeilijker het te vinden is maar zolang ik zeker weet dat ik de juiste lijn te pakken heb ga ik door met mijn onderzoek.

TIJD: Het uitwerken van een Stamreeks inclusief de digitale scans kan ca. 2 maanden in beslag nemen. Tussendoor hou ik je regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

DE KOSTEN
Een uitgewerkte Stamreeks inclusief gescande aktes kost 115 euro.

SPECIALE WINTERACTIE
Van oktober t/m februari kost een Stamreeks geen 115 maar 95 euro. Dus maak gebruik van deze extra winterkorting.WAT HEB IK NODIG OM AAN DE SLAG TE GAAN?

Vanwege de Wet Bescherming Persoonsgegevens zijn gegevens van nog in leven zijnde personen niet openbaar en daarom zal de eerste informatie door jezelf aangeleverd moeten worden. Dit wil dus zeggen dat je eerst in oude familiepapieren moet gaan neuzen of bij de alleroudste familieleden moet informeren naar namen, datums en geboorteplaatsen van ouders en grootouders. Daarna kan ik met deze gegevens aan de slag.Door hieronder op het plaatje te klikken
kun je een mooi voorbeeld zien van mijn eigen Stamreeks.Benieuwd naar je eigen stamboom?

Dus wat denk je ervan? Is je interesse gewekt en lijkt het je leuk al deze gegevens van je voorouders in bezit te hebben? Stuur me een email en dan bespreken we wat je wilt en hoe het verder gaat.

Annelie van EijkSchool te Helmond ca. 1930.
Met witte strik is mijn eigen moeder.

Schoolklasje Helmond ca 1930

Naar Boven