BENIEUWD NAAR JE
EIGEN STAMBOOM ?


WELKOM

Benieuwd naar je eigen stamboom?

Graag eens willen weten wie je voorvaderen zijn? Benieuwd of je van boeren, ambachtslieden of heel misschien ergens toch van adel afstamt? Benieuwd of je familie honkvast was of van plaats naar plaats verhuisde?

Zelf ben ik met het uitzoeken van mijn eigen stamboom begonnen in de tijd dat er nog geen computers bestonden en je zelf af moest reizen naar dorp en stad om in de oude aktes te neuzen. Gelukkig is er nu online al veel te vinden maar niet iedereen heeft zin of tijd om urenlang te zoeken op het wereld-wijde-web. Daarvoor kun je mij nu inschakelen.WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

GEEN COMPLETE STAMBOOM, WEL EEN STAMREEKS

Benieuwd naar je eigen stamboom?

  • Een complete Stamboom van al je voorouders zou veel teveel tijd in beslag nemen. Daarom krijg je een Stamreeks van je Vaders of van je Moeders kant. Dit is de lijn die de achternaam volgt van vader, opa, overgrootvader enz.... alhoewel het ook wel eens voorkwam dat de achternaam van de moeder werd aangenomen.

  • Alle gegevens die ik verzameld heb worden netjes uitgewerkt en krijg je als pdf-file toegestuurd via de mail.

  • Extra optie: Je krijgt alle digitale scans van de originele geboorte, trouw-, overlijdens- en andere akten die ik online kan vinden, en dat kunnen er soms heel wat zijn. Deze aktes zijn interessant om in te zien en dienen tevens als bewijs dat het klopt.


Hierna heb je dan een mooi overzicht van je voorouders in rechte lijn. Vaak zijn ze wel tot in de 18e eeuw terug te vinden, en met een beetje geluk zelfs helemaal tot in de 17e eeuw. Hoe verder terug in de tijd, hoe moeilijker het te vinden is maar zolang ik zeker weet dat ik de juiste lijn te pakken heb ga ik door met mijn onderzoek.

TIJD: Het uitwerken van een Stamreeks inclusief het zoeken naar de digitale scans kan ca. 2 a 3 maanden in beslag nemen. Tussendoor hou ik je regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

DE KOSTEN
Een Stamreeks zonder de scans kost 95 euro.
Een Stamreeks inclusief scans kost 125 euro.WAT HEB IK NODIG OM AAN DE SLAG TE GAAN?

Vanwege de Wet Bescherming Persoonsgegevens is niet zomaar alles openbaar en daarom zullen de eerste gegevens door jezelf aangeleverd moeten worden. Dit wil dus zeggen dat je eerst in oude familiepapieren moet gaan neuzen of bij de alleroudste familieleden moet informeren naar namen, datums en geboorteplaatsen van ouders en grootouders. Daarna kan ik met deze gegevens aan de slag.Door hieronder op het plaatje te klikken
kun je een mooi voorbeeld zien van mijn eigen Stamreeks.Benieuwd naar je eigen stamboom?

Dus wat denk je ervan? Is je interesse gewekt en lijkt het je leuk al deze gegevens van je voorouders in bezit te hebben? Stuur me een email en dan bespreken we wat je wilt en hoe het verder gaat.

Annelie van EijkSchool te Helmond ca. 1930.
Met witte strik is mijn eigen moeder.

Schoolklasje Helmond ca 1930

Naar Boven