Channelen zij allemaal Pure, Positieve Energie?

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Ik heb een aantal channelers gehoord en mijn vraag is....channelen zij allemaal Pure Positieve Energie? Ik had een vriend die channelde en het voelde niet fijn, het liet me achter met een onbestemd gevoel. Ik geloof wel dat hij channelde maar ik weet niet....

Abraham: Wel, het varieert wat ze channelen en dit is belangrijk om op te letten....

Als de Energie die zij interpreteren afkomstig is van hun Niet-Fysieke BRON (Pure, Positieve Energie), dan zal het ALTIJD verheffend voelen voor jou.

Als de Energie die zij ontvangen afkomstig is van de fysieke Gedachten-Bank, dan zal het voor jou meer voelen alsof het afkomstig is van je fysieke vrienden. Het is meestal een beetje kritischer, er wordt meestal wat meer aangegeven wat er verkeerd is, er wordt meestal meer geprobeerd je iets te laten doen in plaats dat je overgegeven wordt aan je eigen kracht.

Het is niet juist om alles over dezelfde kam te scheren maar dat is het belangrijkste verschil.
Wat er gebeurt als iemand intapt.....we beginnen even opnieuw.

Een hele tijd geleden belde een jonge vrouw naar Jerry en Esther. Ze was van slag want ze was bezeten zei ze door kwaadaardige energie. Ze noemde hen griezelige wezens. Wat zij via haar uitkraamden was iets wat ze niet tegen kon houden. Met andere woorden, het klonk luid en duidelijk, smerig, boos, corrigerend en controlerend.

En we zeiden tegen haar, vertel eens wat er gebeurd is. En ze vertelde dat ze iemand erg graag dichtbij haar wilde hebben, iets wat hij niet wilde. En ze wilde dat zo verschrikkelijk graag dat ze op zoek ging naar iets om hem toch zover te krijgen.

Dus leerde ze wat voodoo en ging naar dergelijke winkels. Ze wilde beslist een manier vinden om hem te manipuleren zodat ze hem zou krijgen.

Je kunt je voorstellen wat voor energie ze aantrok vanuit dat vibrationeel punt.

En wat we hiermee duidelijk willen maken is dat....alles wat afkomstig is van Bron-Energie, alles wat afkomstig is van het Niet-Fysieke - net zoals jij - alles wat Niet-Fysiek is, dus de BRON van dat wat fysiek is, is altijd Pure, Positieve Energie.

Maar jullie noemen alles Niet-Fysiek.

Mensen noemen alles wat niet fysiek is, Niet-Fysiek. En wij zeggen je dat er hele duidelijke verschillen zijn.

Er bestaat het Niet-Fysieke wat afkomstig is van jullie BRON, en er is de niet-fysieke Gedachten-Vorm.

Gisteren gaven we je al het voorbeeld van Esther die een buiten-lichamelijke ervaring had waar ze een geweldig leuke nacht had en danste met de karakters uit de Wizard of Oz. Zij waren weliswaar niet-fysiek, maar niet op de manier zoals Abraham Niet-Fysiek is. Het zijn niet-fysieke Gedachten-Vormen. Het zijn projecties van gedachten van mensen.

Er bestaat dus een Gedachten-Bank in de lucht. Dat is wat jullie Akashic records in werkelijkheid zijn, het is alles wat jullie ooit hebben meegemaakt. Alles wat je hebt meegemaakt, alles wat je ooit gedacht hebt, alles wat je ooit gevoeld hebt, alles wat je ooit gezegd hebt werd in deze Gedachten-Bank geprojecteerd.

Dus als iedere gedachte nog bestaat, blijft het vibrationeel bestaan, en trekt het nog steeds aan want de Wet van Aantrekking is altijd consistent. Het trekt dus nog steeds andere vibraties aan die gelijkwaardig zijn.

Dat wat je bijvoorbeeld de duivel noemt bestaat ook in die Gedachten-Bank. Maar al wat de duivel is, is het product van heel veel mensen die zich kwetsbaar en behoedzaam voelen. Al wat de duivel werkelijk is, is een gebrek aan een gevoel van Welzijn. Maar als veel mensen daarop focussen, hem echt maken, er schilderingen van maken, hem in gedachten voorstellen, er zich zorgen over maken....

Bijna iedere kerk in de wereld praat tegenwoordig niet over God maar draagt bij aan de Gedachte-Vorm genaamd duivel. Het wordt dus een zeer tastbaar iets en iemand die in een dergelijke angstige vibratie verkeerd, heeft daartoe toegang.

En nu komen we terug op het vorige. Soms, als iemand heel erg graag wil channelen, maar nog niet klaar zijn om Wie-Ze-Werkelijk-Zijn te ontvangen, dan kunnen ze dat soort Gedachten-Vormen ontvangen.

Daar zijn twee basic redenen voor.
Een is, dat ze bijv. iemand willen beheersen. Ze willen zich sterker voelen. Ze willen dat mensen komen en luisteren. Dat ligt aan de intentie die ze hebben als ze dat aantrekken, dat is er deel van. Met andere woorden, wat ze channelen heeft te maken met wie ze op dat moment zelf zijn. Dat is het voornamelijk.

Het andere wat van invloed is, is als ze het channelen persť door willen zetten nog voordat ze er klaar voor zijn. Het onderscheidingsvermogen van wat ze ontvangen is dan nog niet duidelijk.

In het begin toen Esther met meer groepen in contact kwam, kwamen mensen naar haar toe die zeiden, "Bescherm je jezelf wel goed? Bescherm je jezelf tegen slechte entiteiten?" En Esther schrok ervan, daar had ze nooit over nagedacht want ze had nooit iets anders ervaren dan de Pure, Positieve Energie.

En ze zei, "Waarom zou ik mezelf moeten beschermen tegen iets wat er niet eens is voor mij?"

Maar iemand die een negatieve ervaring heeft gehad, heeft het gevoel dat ze zichzelf daartegen moeten beschermen, maar daarmee nodigen ze vibrationeel alleen maar meer uit daarvan.

Wat wij dus altijd aanmoedigen is dat je je gevoel vertrouwd. Ga naar iemand toe met de intentie om iets te ontvangen wat waardevol is en luister met die intentie.

En als je iets te horen krijgt wat niet waardevol is, dan voel je een soort van knoop in je maag wat je Innerlijk Wezen is die laat weten dat wij niet meedoen in deze gedachte omdat het niet overeenkomt met dat wat wij weten.

Goed.

Abraham Hicks
13-3-1994 St Petersburg-Florida

www.abraham-hicks.com

Channelen. Waar ben je op afgestemd?