Vorige Levens

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Over vorige levens....beÔnvloeden zij ons huidige leven?

Abraham: Helemaal niet.

Gast: .... Okť,.... kan dat verder uitgelegd worden want er gaat zoveel de ronde over vorige levens en hoe zij ons beÔnvloeden en opnieuw patronen creŽren zoals gewoontes en overtuigingen.

Abraham: Dit is wat je weten moet. We zeiden al dat iedere gedachte die ooit is gedacht nog steeds bestaat.

Jij hebt dus vorige levens gehad en toen gedachten gehad en een heleboel andere mensen hebben vorige levens gehad en toen gedachten gehad. En doordat je toegang hebt tot al die gedachten, zijn al die vorige levens nu nog steeds levendig aanwezig.

Met andere woorden, je hebt toegang tot ALLE levens.

Maar toen wij je zojuist antwoorden bedoelden we dit:

Je bent hier in dit fysieke lichaam als een verlengstuk van deze Niet-Fysieke Energie, dit Innerlijk Wezen, deze Ziel van jou, de Eeuwige Jij.

Wanneer je nu hier je leven leeft, wordt alles wat jij leeft of meemaakt toegevoegd aan het GEHEEL van dat wat jouw Innerlijk Wezen is.

Maar jouw Innerlijk Wezen draagt geen herinnering, informatie of gevoelens zoals schuld, verwijt, spijt of wat dan ook met zich mee van enig vorig leven.

En als jij, hier in je fysieke lichaam, Negatieve Emotie voelt dan betekent dit dat jij op dat moment aan iets denkt waar jouw Innerlijk Wezen niet voor kiest.

Met andere woorden, die Negatieve Emotie wil zeggen dat jij een Vibratie gekozen hebt die ZO VERSCHILT van jouw Innerlijk Wezen, waardoor jij nu het geheel van Jouw Innerlijk Wezen niet in jezelf toelaat. Je hebt nu gekozen voor een Lagere Vibratie in plaats van deze Hoge Vibratie.

Als je geen negatieve emotie voelt dan wil dat zeggen dat jouw Innerlijk Wezen nog steeds geheel aanwezig is in jou, wat betekent dat jouw Innerlijk Wezen meegaat in de gedachte die jij denkt.

Het is dan ook juist te zeggen dat...als jouw Innerlijk Wezen niet meegaat in enige negatieve gedachte....jouw Innerlijk Wezen je ook niet terugstuurt om dingen goed te maken die in vorige levens niet zijn opgelost. En dat is een hardnekkige overtuiging in deze theorie over vorige levens.

Gast: Maar ik zie het niet als een straf maar als een andere manier om te ervaren, te leren en te groeien.

Abraham: Dat deel is juist! Met andere woorden, je bent een Eeuwig Wezen en je blijft continue terugkeren in andere ervaringen omdat je een Schepper bent. Je wilt graag die expansie, die voorwaartse ervaring.

Maar de filosofie rondom vorige levens verschilt daarvan.

In je huidige leven probeer je niet te compenseren voor iets wat je in een vorig leven geleefd hebt.

Maar het is in je huidige leven wťl mogelijk dat je, door middel van je observatie, een Vibratie oppikt die jij of iemand anders heeft achter gelaten in een andere tijd.

Met andere woorden.....die Vibraties zijn Eeuwig!

Er worden geen nieuwe gedachten meer gedacht, alleen andere combinaties van gedachten of geŽvolueerde gedachten, maar gťťn nieuwe gedachten. Alles is de Expansie van wat ooit Was.

En daarom wordt het gesprek over vorige levens een ongrijpbaar iets omdat men veel dingen, die daarmee te maken hebben, begint te begrijpen die absoluut juist zijn en consistent door de Wet van Aantrekking ...maar het merendeel is onjuist.

Gast: En dan is er ook nog het deel van de overeenkomsten die je maakt in vorige levens met de bedoeling die te voltooien. Dat klinkt nog als mogelijkheid.

Abraham: Dat is grotendeels afkomstig van de in onbalans geraakte menselijke geest.

Laten we het zo uitleggen.....De meeste mensen die hier nu zijn, zijn zich er niet van bewust dat ze Energetisch Stromende Wezens zijn. In plaats van dat ze zich bewust zijn hoeveel energie ze toelaten of niet toelaten, kijken ze naar de gemanifesteerde resultaten van hoe zij en anderen de energie hebben laten stromen.

En terwijl ze naar de resultaten kijken trekken ze de conclusie: Dit zijn goede resultaten en dat zijn slechte resultaten. En omdat wij deze resultaten niet willen, moeten we iets doen om te voorkomen dat die dingen gebeuren.

Maar pas wanneer je je Innerlijke Leiding begrijpt en pas wanneer je het verband ziet tussen wat je DENKT, wat je VOELT en wat je KRIJGT, zul je kunnen begrijpen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Dus stel dat een goed mens nu iets verschrikkelijks meemaakt... maar jij weet niets over dat Stromen van je Energie en je weet ook niets over de Vibratie van hun Gemoedstoestand en je kunt het niet verklaren omdat je niet geleerd is over de Wet van Aantrekking of je bewust te zijn van je Energie.

Je kijkt alleen naar de statistieken en naar de resultaten......en vervolgens verzinnen jullie de meest fantastische verhalen om te kunnen verklaren waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Bedenk maar eens....als jou iets overkomt en je weet niet waarom het gebeurt.....het is niet iets wat je wilde, je had er volgens jou ook niet om gevraagd, je hebt je aan de regels gehouden van de kerk, je hebt geen enkele wet overtreden, je hebt alles gedaan wat je dacht te moeten doen om een goed leven te kunnen leven.....maar wat je niet weet is dat wanneer je 'NEE' roept tegen dat gevreesde ding, je het juist uitnodigt in je leven.

En dus kunnen we begrijpen dat je zegt "Nou, dan zal het wel met een vorig leven te maken hebben. Het heeft tenminste niets te maken met wat ik hier doe dus dan moet er een andere verklaring voor zijn."

En zo verzinnen jullie allerlei fabeltjes: Er is voodoo in het spel of iemand heeft zeker een vloek over mij uitgesproken of het heeft met een vorig leven te maken of het stond gewoon niet in de sterren geschreven.... Jullie komen met allerlei filosofieŽn aangezet om je gevoel van Machteloosheid te verzachten, zie je?

TERWIJL AL DIE TIJD, IEDERE GEBEURTENIS GEKOMEN IS ALS REACTIE OP JOUW VIBRATIONELE GESTELDHEID. IEDERE KEER WEER!


Abraham-Hicks
18-9-1999 Atlanta

www.abraham-hicks.com

Vorig leven