Karma

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Zoals ik karma begrijp is het dat je de gevolgen trekt van je daden. Je doet bijv. iets egoïstisch en krijgt daarna met de negatieve gevolgen daarvan te maken.

Abraham: Oh, jullie hebben zoveel gekke dingen verzonnen.

Wanneer je Negatieve Emotie voelt dan betekent dit dat je een gedachte hebt gevonden die niet in lijn is met Wie-Je-Werkelijk-Bent?

Begrijp je dit? Accepteer je dit? Heb je zelf al genoeg meegemaakt om te weten dat je een 'lover' bent en dat, als je voor iemand liefde voelt, je goed bent afgestemd, en als je boos bent op iemand, je van je pad af bent? Heb je dat jezelf al bewezen? Heb je al genoeg ervaring met jezelf en anderen om te weten dat het goed met je gaat als je op één lijn zit met Wie-Je-Bent? - Ja

Accepteer je dat Negatieve Emotie zeggen wil dat je ergens bent gegaan waar je Innerlijke Bron niet naartoe gaat? -Ja

Dus.... als jouw Innerlijk Wezen (de Bron in jou) geen moment met je meegaat als jij een negatieve gedachte denkt, hoe groot is dan de kans dat hij je terugstuurt om de dingen in orde te maken denk je?

Met andere woorden……jij bent dit Pure, Positieve Energiewezen in wording en vanuit dát punt maak je dan de volgende beslissing om weer voort te komen.

Er bestaat karma in die zin, dat je een Eeuwig Wezen bent en dat je groeit, maar het contrast van het leven zorgt ervoor dat je méér wordt en dat gegroeide wezen is wat weer terug zal keren naar de fysieke wereld.

Als jij namelijk het loodje legt, dan laat je AL je angsten, zorgen en twijfels achter. Je laat ALLE negatieve dingen achter die je op je fysieke pad hebt opgedaan en je wordt dan weer die Pure, Positieve Energie.

Het is dan ook onze absolute belofte aan jullie dat NIEMAND hier naartoe gestuurd wordt ter compensatie van iets wat in een eerder leven verkeerd gegaan is. Dat is een misvatting van de menselijke geest en hij denkt zoiets ook alleen maar als hij niet op één lijn zit met Wie-Hij-Werkelijk-Is.

Gast: Dus we nemen geen Negatief Karma met ons mee?

Abraham: Nee, je neemt het niet mee!
Je Innerlijk Wezen voegt zich NU al niet bij je in je negativiteit!
Hoe kun je die negativiteit dan met je meenemen als je overgaat?

Het énige wat je meeneemt is dat Eeuwige Deel van Jezelf.

We spraken al eerder over de cirkel: Jij bent Bron Energie, jij projecteert jezelf in dit fysieke lichaam en je keert weer terug naar het Niet-fysieke. Je begrijpt deze cirkel van leven en dood.

Je ziet de nieuwe baby's komen. Zie je de frisheid en puurheid niet van die kleintjes? Zie je hun vertrouwen, hun gretigheid en hun zin in het leven? Zijn ze dan niet levendig en speels als ze hier komen?
En vaak niet meer als ze hier weer uit dit leven vertrekken?

Als het waar was wat je zegt dan zou niemand zich op die manier voelen bij de geboorte. Ze zouden zich vooruit slepen en zeggen……."Oh boy, hier ben ik alwéér. Laat me alsjeblieft niet met dat ding hoeven te spelen!"

Gebruik je eigen ervaring, voel de essentie van die nieuwgeboren Energieën. Ze komen echt niet terug om iets goed te maken. Ze komen alleen om nog méér geweldig spul te creëren!

Maar het is gemakkelijk te begrijpen hoe men aan het begrip van 'karma' gekomen is.

 • Men gelooft in wezen dat men goed is en men wil ook graag goed zijn.

 • Mensen willen dingen die ze maar niet krijgen en bevinden zich buiten de Vortex en proberen het dan te laten gebeuren dmv woorden en acties.

 • Ze komen niet op één lijn met de Energie die dat wel kan laten gebeuren en zwoegen zelf om het te laten gebeuren.

 • Uiteindelijk raken ze vermoeid en zeggen dan: "Vertel me alsjeblieft niet dat ik mijn eigen realiteit creëer. Dat wil ik niet horen want ik wil dat ene ding al zo lang hebben. Vertel me nou niet dat als ik erom vraag het gegeven wordt. Als dat waar is, waar is mijn spul dan? Ik heb gevraagd! En ik geloof echt niet dat het gegeven wordt!"

  En dan, in een poging een verklaring te vinden waarom de dingen niet beter gaan, komen ze met de gekste redenen aangezet.

  Het is mijn moeders schuld, het is de schuld van de regering, het is de schuld van mijn man, het is de schuld van mijn vrouw, het is de schuld van mijn kind, het is de schuld van karma. Ik moet vast iets verkeerds gedaan hebben in een vorig leven en nu ben ik terug gekomen om het nog maar eens over te doen.

  Daarom praten wij dus nooit over karma. Er is niets in alles wat wij kennen, dat ook maar enigszins lijkt op wat de mensen bedoelen als ze het over karma hebben.

  Ben je een Eeuwig Wezen? Ja!

  Ben je Bron Energie terwijl je op aarde bent? Ja!

  Kom je terug om andere ervaringen te hebben? Ja!

  Er bestaat inderdaad dit wiel van het leven en je zult nooit klaar zijn met je Vreugdevolle Expansie, maar dit is onze belofte aan jullie:

  Je wordt niet terug gestuurd om dingen te fiksen die kapot zijn.
  Je komt niet terug als compensatie voor de dingen die je niet goed gedaan hebt in een ander leven.
  Je komt voort als Geniaal Bewustzijn die met plezier het contrast wil verkennen en dat naar een nieuw niveau wil brengen om er dan vervolgens mee op één lijn te komen.

  Abraham Hicks
  www.abraham-hicks.com

  Er is niets wat je MOET DOEN.