Is er een Hemel en een Hel?

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Bestaat er een hel?
Ja, die is er. Hij is heel echt en bestaat maar op één plek en dat is...op Aarde.
De hel van na-de-dood die wereldwijd gepromoot wordt is grote onzin en ontstaat vanuit angst en een poging alles onder controle te houden. Maar in het Niet-Fysieke is helemaal NIETS wat daar op lijkt.
Het is alleen een fysiek fenomeen.

Abraham-Hicks
7-12-2003 Portland


-------------------------------------Over duivelse dingen?

Als je een gedachte lanceert wat nu kan denken, wat zeggen wil dat het vibreert, nu trekt het andere gedachten aan die daarmee in harmonie zijn. Daarom heeft zoiets als 'duivel' zoveel invloed in jullie wereld. Het bestaat niet in het Niet-Fysieke, maar er hebben zoveel mensen aandacht aan gegeven dat er een vibrationeel patroon is ontstaan waar iedereen met weinig moeite op af kan stemmen.

Er zijn honderden, duizenden mensen in kerken over de hele wereld die samenkomen en veel meer tijd spenderen met praten over de duivel dan over God. En iedere keer als ze spreken over het kwade, zijn ze gefocust op dat onderwerp en vergaart de Gedachten-Vorm meer substantie. We spraken gisteren al over Gedachten-Vormen. Iedere keer als er twee of meer van jullie op iets gefocust zijn, is de vibratie sterker dan wanneer je het in je eentje doet. En dus...als miljoenen mensen, generatie na generatie, aandacht besteden aan wat jullie 'duivel' noemen, vergaart de Gedachten-Vorm meer kracht en energie zodat je vibrationeel toegang hebt.
Maar we beloven je, het bezit geen énkele macht.

Abraham-Hicks
25-9-1994 Chicago


-------------------------------------


Gast: Ik heb naar jullie workshops geluisterd en jullie zeiden dat we niet dood gaan en noemen dat 'het loodje leggen'...

Abraham: Oh, we spelen maar een beetje met jullie. Wij proberen altijd wat respectloos te zijn over de dood omdat die niet bestaat. Er bestaat géén dood...julllie zijn Eeuwig, wij allemaal!

Gast: Kunnen jullie iets vertellen over de Wet van Aantrekking en onze overgang, als wij ons lichaam verlaten? Als iemand gelooft dat ze slecht zijn geweest, gaan ze dan naar een duistere plek en als iemand een goed leven heeft geleefd, gaan zij dan naar een andere plek? Of is er maar één realiteit als wij ons lichaam verlaten?

Abraham: Je kwam van Bron-Energie en je keert terug naar Bron-Energie!

Als jullie hier rondgaan in je fysieke lichaam, vind je diverse zaken om op te focussen.
En was je nou iemand die consequent resoneerde met zijn Innerlijke Bron, dan was je happy, ingetuned en afgestemd. Je was van waarde voor anderen. Je was zogezegd een verheffer. Overal waar je ging bracht je een stralend licht en de mensen voelden zich beter bij jou.

Wanneer je dan overgaat, voelt het eigenlijk als heel normaal aan. Je keert direct terug naar de Pure, Positieve Energie.

Maar als je iemand was die in angst leefde of boos was ... als je die vibraties van weerstand uitoefende en je daardoor ...afscheidde - is niet het juiste woord - maar dat je genoeg innerlijke weerstand had opgebouwd in je dagelijkse gedachtepatronen waardoor je meestal chagrijnig was of pessimistisch....

Maar je Innerlijke Bron blijft altijd Wie-Jij-Werkelijk-Bent.

En op het moment dat je dit lichaam verlaat, laat je AL die weerstand los die je 'afscheidde' van Wie-Je-Werkelijk-Bent en ga je regelrecht die Pure, Positieve Energie in.

Dus de enige duistere kant die er bestaat is de duistere kant die de Mens Zelf Creëert in zijn fysieke vorm terwijl hij allerlei excuses gebruikt om zichzelf af te scheiden van zijn Innerlijke Bron.

Maar op het moment dat je focus zich terugtrekt van deze fysieke vorm en je ophoudt weerstand te bieden....keer je direct terug naar de Niet-Fysieke Energie, de Pure, Positieve Energie.

En er zijn genoeg mensen hier die dan nog steeds haatgevoelens hebben en dit niet horen willen, want ze hadden een hekel aan je toen je nog in je lichaam was en ze hebben nog steeds een hekel aan je nu je niet langer in je lichaam bent.

En zij zouden het liefste zien dat je eeuwig lijdt....maar wij beloven je....dat zul je niet....en zij ook niet. Zij lijden alleen zolang ze je blijven veroordelen terwijl ze hier in hun lichaam zijn.

Abraham-Hicks
28-9-2013 Stamford

www.abraham-hicks.com

Bestaat er een hemel of een hel?