DE GEEST VAN RIO GRANDE

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Jerry: Enkele jaren geleden had ik een motel in Texas en de mensen in de stad wisten van een geest die op de weg naar de Rio Grande leefde. Zijn vrouw was in een vervelende situatie omgekomen en toen hij zelf dood was verscheen hij wel eens op de plek waar dat gebeurd was.

Abraham: Het verhaal wat rondging over de man wiens vrouw was omgekomen, dat hij ongelukkig was en bleef spoken op die plek..... Je moet weten dat iemand die terugkeert in het Niet-Fysieke, terugkeert in Pure, Positieve Energie.

Met andere woorden, er wordt niet gespookt door het Niet-Fysieke. Maar steeds als er iets gebeurt dan gaat iedere gedachte die wordt gedacht in een soort 'Gedachten-Bank'. En je kunt geen ervaring hebben zonder iets bij te dragen aan wat sommigen tegenwoordig de 'Akashic Records' noemen.

Iedereen die geleefd heeft, iedereen die gedachten heeft gehad, iedereen die ooit gevoeld heeft, heeft daaraan bijgedragen. En iemand anders heeft op ieder moment - zelfs duizenden jaren vanaf nu - als ze op dezelfde frequentie zitten, wat niet al te moeilijk is als ze datzelfde verhaal blijven herhalen - toegang tot die Gedachten-Vorm.

Als je nou iets dramatisch meemaakt zoals wanneer een trein je grote teen eraf rijdt, dan zendt je Energie uit.... een Gedachten-Vorm en een energie die te maken hebben met die gebeurtenis en intenser en langduriger zal zijn dan wanneer je daar gewoon stond om een hotdog te eten. Twintig of vijftig jaar later zou je het je nog herinneren. En op dezelfde manier, afhankelijk van de intensiteit van de dingen die je meemaakt, is er een contributie aan de Gedachten-Bank.

Als er dus een legende bestaat of een mythe waar al veel mensen hebben bijgedragen aan de Gedachten-Vorm, zo zullen ook meer mensen toegang hebben tot deze Gedachten-Vormen. Maar het onderscheid wat wij echt willen maken is, dat deze Gedachten-Vormen verschillen van de Bron van Niet-Fysieke Energie, die Pure, Positieve Energie is.

En een grote groep mensen gebruiken hun interacties met deze Gedachten-Vormen als argument dat de hel wel degelijk bestaat.

Maar wat wij hier willen verklaren zodat iedereen het duidelijk horen kan is, dat deze Gedachten-Vormen van een fysieke natuur zijn. Punt!
Het zijn de neveneffecten van de gebrekkige menselijke gedachten.
De duivel hoort in die categorie.
Geesten horen in die categorie.

Als je weet wat voor soort conversaties plaatsvinden op je planeet, welke Gedachten-Vorm bezit meer energie denk je? Die ze duivel noemen of die ze Peter Pan noemen?

Waar wordt vaker over gesproken? Waar zit meer emotie bij? Wat we zeggen willen is, als je afgestemd raakt op een Gedachten-Vorm die zoveel substantie of aandacht bezit als die jullie 'duivel' noemen, dan is het geen wonder dat veel mensen daar beangstigende ervaringen mee hebben.

En als je vraagt, "Zijn deze ervaringen echt?" dan zeggen we, ja, ze zijn net zo echt als kanker. Ze zijn net zo echt als de pest, maar niet echt in de zin dat het je wordt aangedaan.

Het is gewoon de afwezigheid of tekort van het WEL-ZIJN dat wl echt is.

Het is dan ook niet gemakkelijk om iemand die ziek is of die de duivel gezien heeft te overtuigen dat alles in orde is. Begrijp je wat we zeggen willen?

Abraham Hicks
25-3-1994 Phoenix

www.abraham-hicks.com

Je gedachten blijven voor altijd bestaan in deze realiteit.