Gedachtenvormen zien als zwarte vlekken

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Vraag: Toen ik nog heel klein was herinner ik me dat ik zwarte vlekken zag bij mijn ouders en ik vond ze weerzinwekkend en ik commandeerde dat ze weg moesten gaan maar dat werkte niet. Het leek wel of ze van mijn ouders leefden.

Abraham: We hebben al eens gezegd dat er geen bron van duisternis bestaat en we houden je echt niet voor de gek.

Wij geloven dat je toen net op een leeftijd was waarop je dingen visueel begon te ontcijferen. De aanwezigheid en de afwezigheid van energie.

Als iemand zich constant zorgen maakt of van streek is, dan verzamelen ze energieŽn rondom zich die dichter en voller zijn.

We willen dit heel delicaat benaderen want het voelt dan alsof er slechte dingen zijn die de macht hebben om zich op te dringen, omdat je vraag daarover ging, maar wij zeggen je: Alles is een vibrationele match en iedere gedachte die ooit is gedacht bestaat nog steeds.

Op een dag was er een vrouw die ons een mooie vraag stelde. Ze woonde in de omgeving van de baai en ze zei: "Abraham, ik rijd nu al vele jaren over deze lange brug en ik heb me daar nooit zorgen om gemaakt, maar afgelopen week reed ik er weer overheen en toen voelde ik enorme paniek. Ik dacht dat ik op de vloer van de auto moest gaan liggen. Ik was nog nooit eerder zo bang. Wat gebeurde er met me?"

En wij zeiden, zo te horen ben je op wat Gedachtenvormen gebotst. Dat vond ze overigens ook niet prettig om te horen en dus vroeg ze wat we bedoelden.

Er gaan heel wat mensen over die brug heen, vaak zijn het toeristen voor wie het de eerste keer is. Het is een hele lange brug dus er kunnen dan heel wat gedachten in hen omgaan voor ze eroverheen zijn. En als die mensen angstig zijn terwijl ze er overheen gaan dan is de gedachte daar.

De Wet van Aantrekking verzamelt die gedachten en dus vindt er een samenvoeging van dezelfde soort gedachtes plaats en dat wordt dan wat je een Gedachtevorm zou noemen.

Je bent dus op zo'n Gedachtenvorm gebotst.

Er zijn bijv. Gedachtenvormen van vreugde of Gedachtenvormen van wanhoop en die bevinden zich constant om jullie heen! Met andere woorden, er bestaan stromen van gedachten want er zijn zoveel biljoenen mensen die gedachten hebben gehad.

De vraag die we jou echter willen stellen is: "Wat is er gebeurd in je ervaring waardoor jij ineens een vibrationele match bent geworden met zo'n Gedachtevorm terwijl je dat voorheen niet was?"

Ze wist het meteen. Bij haar buren was ingebroken en ze hadden buurt-bijeenkomsten gehouden en besproken wat ze konden doen om het te voorkomen en of ze misschien tralies of alarm moesten laten plaatsen.

Dus ze wist het meteen zodra ze begreep hoe het werkt. Ze had iets ervaren waardoor ze een vibratie van kwetsbaarheid begon te beoefenen en toen ze over die brug reed, klikte ze samen met die Gedachtenvorm waar ze voorheen nog geen toegang toe had.

Dat is dus ook wat jij bij je ouders zag.

En voeden ze zich met jou?
NEE! Helemaal niet!

De Wet van Aantrekkingskracht brengt alleen datgene samen wat met elkaar matcht. Je bent nooit kwetsbaar!

Soms voelen we dat onze fysieke vrienden zich kwetsbaar voelen in die zin van: Het is al erg genoeg dat ik uit moet kijken voor dingen die ik kan zien, zoals een trein die me overhoop rijdt en monsters in de bosjes en nu zijn er ook al onzichtbare Gedachtevormen die van mij leven!

Maar we zeggen je, er is niets om je kwetsbaar over te voelen want je Wel-Zijn is dominant, maar soms houd je jezelf lang genoeg in een bepaalde gedachte waardoor je dat Licht van Wel-Zijn van jezelf weghoudt en in de afwezigheid daarvan trek je de conclusie dat er een bron van duisternis bestaat en die is er niet.

Abraham
www.abraham-hicks.com

kies voor mooie gedachten