Het Ego

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Jouw Ego is het bewuste, fysieke perspectief.

Het is dat deel van jou dat het mogelijk maakt om jouw definitie toe te voegen aan jouw Bredere Perspectief.

Met andere woorden, wanneer je dit perspectief niet hebben zou, deze mogelijkheid om waar te nemen en te focussen, dit Ego, dan zou je van weinig belang zijn voor het Grotere Geheel.

Je wilt je dus echt niet ontdoen van het Ego maar je wilt de vibratie van dat Ego wel in Harmonie brengen met de vibratie van je Innerlijk Wezen.

Wij zien je als een 'trechter', een zeer brede trechter met het bredere einde gericht in de Niet-Fysieke Energie waar die Pure, Positieve Energie de trechter instroomt. En het smalle deel van de trechter zit in deze tijd en plaats en staat gericht op alles waar jij op dit moment op focust.

Wanneer je jezelf nu goed voelt, als jij ego´stisch genoeg bent om op zoek te gaan naar redenen om je Goed te Voelen.....dan staat jouw trechter wijd open en al die Pure, Positieve Energie stroomt door jou heen deze tijd en plaats binnen, Ún naar datgene waar jij op dat moment op gefocust bent ....en door jouw aandacht er op, daar nu baat bij heeft, zie je?

Mensen die zich willen ontdoen van het Ego willen zich eigenlijk ontdoen van alles wat negatief is, maar het Ego kan zowel Positief als Negatief zijn. Het kan in harmonie zijn met de vibratie van het Innerlijke of niet.

Velen geloven dat als ze zich ontdoen van het Ego ze vanzelf het Niet-fysieke Zelf worden, maar als dit je doel was geweest dan was je wel in het Niet-fysieke gebleven.

Je doel is niet om dat te worden wat je al was. Je doel is om voort te gaan en jouw perspectief te geven wat tot groot voordeel dient van Al Wat Is. Jouw Ego of perspectief is ESSENTIEEL voor deze Voorhoede in het Denken. Zonder jouw mogelijkheid om waar te nemen, zonder jouw mogelijkheid om op elkaar te reageren heeft het geen zin dat je hier bent.

Jouw Innerlijk Wezen is niet zonder Ego. Ego is een bewustzijn van het Zelf! En als jij geen bewustzijn hebt van het Zelf dan kun je ook niet verder dan dat focussen.

Je EGO is BELANGRIJK en GOED dat het er is!

www.abraham-hicks.com

Je EGO is BELANGRIJK en GOED dat het er is!