Demonen, gevallen engelen enz.

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Vraag: Mij is geleerd over demonen, gevallen engelen en lagere astrale entiteiten. Hoeveel macht hebben zij?

Abraham: Ze kunnen zich niet opdringen. Ze kunnen wel uitgenodigd worden. We twijfelen eigenlijk om hier veel tijd aan te besteden en ze te zien als wezens van de nacht die om de hoek op je staan te wachten want zo is het totaal niet.

Het is allemaal een SAMENKLONTEREN VAN GEDACHTEN.

Als jij angstig of geërgerd bent over iets dan zend je bepaalde gedachten uit. Die gedachten stralen van je af en bezitten een bepaalde vibratie. De Wet van Aantrekkingskracht brengt jouw gedachten samen met andere gelijksoortige gedachten zodat de vibratie daarvan nu sterker en sterker kan worden totdat er uiteindelijk rivieren of stromen ontstaan die deze gedachten met zich meedragen.

Er zijn bijv. angstige gedachtestromen. Daarom is het relatief gemakkelijk om een populatie mensen zich zorgen te laten maken over bijv. een epidemie van de varkensgriep, want er bestaat vaak al een vibratie van kwetsbaarheid in veel mensen. Dus, wereldwijde aandacht zorgt ervoor dat het door veel mensen ineens geactiveerd wordt waardoor die angstige gedachtestroom nog meer in kracht toeneemt.

Maar deze stroom, die het bijproduct is van de bewuste menselijke gedachte, is in vergelijking met de Vortex van Wel-Zijn eigenlijk niet meer dan een hele kleine vlo op de rug van een zeer grote hond.

En de Vortex van Wel-Zijn is het resultaat van al wat jullie leven
en dat zit zo:


Als je het contrast van het leven ervaart, dan weet je wat je niet wilt en daardoor vraag je als vanzelf om wat je wel wilt.

Dat verzoek, echt waar, springt voorwaarts als een soort vibrationele pijl. Het Grotere Deel van Jou weet heel goed dat niemand anders beter om verbetering kan vragen voor jou dan jijzelf.

Als die pijl dus van jou wegschiet, geven je Innerlijk Wezen en Bron de onverdeelde aandacht aan jouw nieuwe verzoek en daardoor groeit het Universum.

Nu is dat al heel wat om te begrijpen dus gaan we nog even verder.

Als diegenen in je huidige realiteit, al die pijlen uitzenden, dan groeit dus deze vibrationele realiteit, deze Vortex, en komt vol te zitten met steeds betere verzoeken. Dus als iemand onbeleefd is tegen jou dan vraag je dat ze aardiger zijn, als je ziek bent, dan vraag je om gezondheid.

Deze vibrationele Vortex van Wel-Zijn breidt zich dus uit en de Bron geeft het de onverdeelde aandacht.

Hier is nog iets belangrijks om te weten.

De nieuwe Energieën die voort komen en het bewustzijn van de nieuwgeborenen zijn, komen vanuit die Vortex van Wel-Zijn.

Als iemand nu het loodje legt - en we proberen zo disrespectvol mogelijk te zijn over de doodservaring want er is geen 'dood' - als iemand zijn bewustzijn loslaat van het fysieke lichaam en terugkeert naar het Niet-fysieke…….dan nemen ze hun zorgelijke gedachten niet met zich mee. Ze worden namelijk dat wat het leven hen heeft doen worden!

En het is vanuit dát standpunt dat het nieuwe bewustzijn weer terugkeert naar de fysieke ervaring.

Voel je de Power daarvan!

Miljoenen, biljoenen mensen die om verbetering vragen. Bron die de verbetering vasthoudt. Mensen die het loodje leggen en de nieuwen die geboren worden met een fris, nieuw, begrijpend standpunt over Wel-Zijn.


En dan heb je ook nog de andere kant daarvan...

Als je weet wat je niet wilt, dan weet je wat je wel wilt. Zojuist hebben we de je-weet-wat-je-wel-wilt-kant uitgelegd, maar er gebeurt ook nog iets met de je-weet-wat-je-niet-wilt-kant.

Die gaat zogezegd naar de Gedachtenvorm-bank in de lucht, maakt niet uit hoe je het noemen wilt. Het blijft in ieder geval in dit fysieke rijk aanwezig en het bezit geen énkele macht omdat Bron er niet achter staat.

Er bestaat géén bron van duisternis!

Het is alleen een bijproduct van de gebrekkige menselijke gedachte.

Dus, als je zou kunnen stoppen met tv-kijken dan zou het al heel snel verpieteren, echt waar!

Als je het niet meer actief zou houden in de vorm van monumenten en historische documenten en meer van dat spul waardoor je het negatieve verleden steeds maar weer blijft her-leven, dan zou het uiteindelijk verpieteren.

Verpieteren in de zin dat het qua proporties veel minder toe zou nemen dan de gedachten van Wel-Zijn die dan zouden overheersen.

De reden waarom we het nu op deze manier vertellen is niet omdat het niet bestaat, maar omdat we willen dat je begrijpt wat het precies is en dat je nu weet dat het géén macht bezit en dat jij zelf altijd de keuze hebt om er een match mee te zijn of niet.

Kom op één lijn met wat het leven je heeft laten worden. Bemoei je alleen met jezelf en probeer al dat buiten-de-Vortex-spul te laten voor wat het is.

En in dit gesprek over demonen en dergelijke willen we dit nog zeggen...... het ergste dat hier kan bestaan in deze fysieke realiteit, is jouw gebrekkige gedachte over dingen die het tegengestelde zijn van dat wat je werkelijk wilt.

En alle gebrekkige gedachten die ooit gedacht zijn, zelfs als ze samengeklonterd zijn, kunnen je weliswaar een ongemakkelijke tijd bezorgen in je slaapkamer mits je er qua frequentie in de buurt zit, maar het bezit géén macht, kan zichzelf niet in je ervaring opdringen, kan alleen via uitnodiging komen en je bent sowieso maar een emotionele beweging op de emotionele schaal verwijderd om helemaal buiten bereik te zijn.

Abraham
www.abraham-hicks.com

get happy