Vreugdevol Zijn.

Chief Joseph via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Een lezeres zond ons de volgende vraag samen met enkele gedachten daarover.
Haar vraag is: "Wat is de beste manier om vreugdevol te zijn?"
En haar gedachten daarover: "Zijn afzondering en meditatie dingen die de innerlijke connectie met vreugde zullen versterken? Het lijkt er op dat wanneer je enorm vreugdevol bent over iets, dat dit uiteindelijk naar angst/obsessie/teleurstelling leidt.
Bijvoorbeeld toen ik een nieuwe auto kocht waar ik dol op was, toen werd ik obsessief dat hij gestolen zou worden. Een vriendin was in de wolken toen ze zich verloofde, maar werd overbezorgd dat er iets met haar verloofde zou gebeuren.

Het lijkt erop dat angst altijd de vreugde verdrijft. Iemand vertelde me, "Ik ben bang als ik gelukkig ben en de dingen te goed gaan. Het maakt me nerveus en ik verwacht ieder moment dat er iets vervelends zal gebeuren. Dus geef ik niet teveel toe aan de vreugde."

Dus hoe kan ik nu vreugdevol zijn zonder dat angst om de hoek komt kijken? Ik weet dat het een keuze is, maar zo voelt het niet!

Hier is Joseph.

Chief Joseph

Vreugde en Wel-Zijn is je natuurlijk staat.
Hoor je dat? Je natuurlijke staat!

Maar jullie vechten zo hard tegen, jullie bieden zo'n weerstand tegen die natuurlijke staat van zijn. Waarom?

Nou, om te beginnen zijn jullie letterlijk gehersenspoeld door jullie samenleving. En met "samenleving" bedoelen we al die delen van jullie culturen die bedoeld zijn om jullie te leiden en beschermen. (Niet dat jullie ook maar leiding of bescherming nodig hebben van hen - maar je denkt dat omdat ze dat zeiden.)

Denk daar eens even over na. Is het jullie niet geleerd (dat is, in onze term gezegd, "gehersenspoeld") dat je slaagt in het leven door hard te werken, onophoudelijke inspanning en worsteling? Of, zoals ťťn van jullie welbespraakte regeringsleiders zei, door "bloed, zweet en tranen"?

De meesten van jullie geloofden deze nonsens. En toch - toch weet je ziel, je hogere zelf wel beter. Het weet wat je natuurlijke staat is - het weet wat het voor je bedoelde toen je dit keer en andere keren incarneerde. Wat voor jou (de menselijke jij) overblijft te doen, is je te herinneren wat je wist toen je geboren werd in het fysieke - je dŠt te herinneren wat je ziel nooit vergeten is.

En wat je ziel nooit vergeten is, is dat je natuurlijke staat, je geboorterecht, Wel-Zijn en Vreugde is.

Wel-Zijn houdt alles in wat je je maar kan voorstellen dat het is - overvloed in allerlei vormen. Overvloed in relaties, in je financiŽn, in je carriŤres, in je lichaam. In ieder aspect van je fysieke wezen en je fysieke leven en in ieder aspect van je spirituele wezen en je spirituele leven.

Ongeacht onder welke omstandigheden je dit leven begon - ongeacht hoe moeilijk of traumatisch in je menselijke ogen - ze bevatten de potentie voor, en de zaden voor, vreugde. De vreugde waar jouw ziel eeuwig in bestaat.

Laten we nu naar enkele van de vragen gaan van de vragenstelster.
Zullen afzondering en meditatie de innerlijke connectie met vreugde versterken?

Alles wat maar helpt om je innig met je hogere zelf te verbinden, versterkt je innerlijke leiding. En daardoor, geeft het je meer vreugde. Laat ons hier echter wat duidelijker zijn.

Velen denken bij het woord "afzondering" aan het losmaken van de materiŽle wereld. Of aan het loslaten van je meeste verlangens.
En dat is iets wat je nooit goed zal dienen. Je kwam namelijk in dit leven om je onder te dompelen in de wereld van het fysieke. Om je daarvan nu te detacheren is dwaas en tegen de intenties van je ziel in dit fysieke leven.

Wat wij je willen adviseren is om je af te zonderen, te detacheren van hetgeen je gťťn vreugde brengt. En zeker moet je je afzonderen van het idee dat - om de woorden van de vragenstelster te gebruiken - "wanneer je enorm vreugdevol bent over iets, dat dit uiteindelijk naar angst/obsessie/teleurstelling leidt."

Wat naar angst, obsessie en teleurstelling leidt, is het focussen op angst, obsessie en teleurstelling. Focussen op je gepassioneerde vreugde garandeert dat je nog meer krijgt van wat jou gepassioneerde vreugde brengt, dit volgens de onveranderlijke Wet van Aantrekking van het Universum. Zo simpel is het.

Je bent door de moderne wereld gehersenspoeld om te geloven dat het leven gevaarlijk is, dat er tekort is, dat mensen slecht zijn, dat niets werkt zoals je het wilt, enzovoort, enzovoort, tot misselijk makens toe.

En dat zal zeker je ervaring zijn als je daar voornamelijk op gefocust bent. Maar die ervaring wordt niet veroorzaakt door je gepassioneerde vreugde, zoals velen denken. Het wordt veroorzaakt door jouw focus op alles behalve je gepassioneerde vreugde.

Jullie creŽren tenslotte je eigen realiteit. Punt!
En waar je het meeste aan denkt dat creŽer je. Punt!

Zovelen namen het massa-bewustzijn aan van tekort en angst en kwaad. Dat zijn allemaal illusies. En toch zullen zij deel zijn van je realiteit wanneer je ervoor kiest ze te creŽren, door er teveel op te focussen.

Het is voor jou onmogelijk om "over-gestimuleerd" te worden door vreugde. Letterlijk onmogelijk. Je ziel, je hoger zelf, bestaat in een permanente, eeuwige staat van vreugde. En het bedoelde voor jou, in je menselijke leven, om deel te nemen in die eeuwige vreugde in ieder aspect van je fysieke leven.

En dus, als je altijd bang bent om vreugdevol te zijn, dan zul je daarvan meer creŽren in je leven - een tekort aan vreugde.

Je kunt niet tegelijk vreugdevol en angstig zijn. Ze zijn beiden exclusief. En jij kunt zelf kiezen wat je wilt.

Focus op vreugde op welke manier voor jou werkt - meditatie, inspirerende boeken lezen, tijd doorbrengen met positieve mensen, etc, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de vreugdevolle realiteiten die je dan creŽert voor jezelf zullen eveneens eindeloos zijn.

Focus op angst op alle manieren van de wereld - je dagelijks onderdompelen in je nieuws media, tijd doorbrengen met negatieve mensen, naar horrorfilms kijken, etc, etc. De mogelijkheden zijn eveneens eindeloos. En de angstige realiteiten die je zult creŽren voor jezelf zullen eveneens eindeloos zijn.

Het is zo eenvoudig. Je maakt dit veel moeilijker en gecompliceerder voor jezelf dan het is. En het was nooit gecompliceerd of moeilijk.

Je natuurlijke staat is die van Wel-Zijn. Je hebt het ons al zo vaak horen zeggen dat het misschien je neus uitkomt. Maar we herhalen het steeds maar weer omdat je het nodig hebt om het steeds maar weer te horen.

Wel-Zijn is je natuurlijke staat! Geloof het! En denk alleen aan wat jou vreugde brengt. Dan zul je voor altijd een gelukkiger leven leiden. Dat garanderen wij!


============================================================
Sinds 1992 communiceert John Cali met een niet-fysieke entiteit genaamd
Joseph. In een van zijn vele fysieke levens, was deze spirit geÔncarneerd
als de legendarische Chief Joseph van de Nez-Perce stam in wat nu de staat
Oregon is in het NW van Amerika. Deze boodschappen zijn een mengsel van
informatie van Joseph, andere spirits in de "Joseph groep" en John zelf.
============================================================

Copyright © 2010 John Cali
www.greatwesternpublishing.org