Over Gelukkig Zijn

Chief Joseph via John Cali 5 jan 2010
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Een aantal weken geleden ontving ik een email met nogal harde woorden, die bekritiseerden wat Chief Joseph en ik de afgelopen jaren over 'gelukkig zijn' hebben gezegd.

Hier een stukje van de email zoals ik die ontving:

"Dit is allemaal bullshit John. Wat jij verspreid is maar een halfbakken idee. Gedachten en continue gelukkig zijn kunnen niet samengaan."

Ik heb in het verleden gelijksoortige commentaren ontvangen. Het verbaasd me nog steeds dat zoveel mensen denken dat gelukkig zijn in dit leven een bijna-onmogelijke droom is. Natuurlijk, "continue gelukkig zijn" is vaak niet wat men ervaart. Maar om nou te zeggen dat gedachten en gelukkig zijn niet met elkaar samengaan is, naar mijn mening, de echte BS.

Een paar weken geleden las ik een interessante studie over tweelingen. Na een aantal tweelingen een paar jaar gevolgd te hebben, kwamen de onderzoekers tot de bevinding dat de tweeling die er het jongste uitzag vaak ook altijd het langste leefde.

Is het je ooit opgevallen dat gelukkige mensen er jonger uitzien dan ongelukkige mensen van dezelfde leeftijd? Chief Joseph heeft gezegd dat, hoe gelukkiger je bent, hoe langer je leeft.

Het leven is zo hard of zo gemakkelijk, zo verdrietig of zo vreugdevol als we het maken willen. President Abraham Lincoln zei eens "Een mens is zo gelukkig als hij besluit te zijn."

Wij kunnen anderen of de wereld niet onder controle houden, maar we hebben wel de controle over onze eigen gedachten - en daardoor, over de realiteit die wij met onze gedachten creëren.

Dat klinkt logisch voor mij. Voor jou ook?

Hier een terugblik op wat Chief Joseph de afgelopen jaren gezegd heeft over gelukkig zijn.

Chief Joseph

Gelukkig zijn is blijkbaar een ongrijpbaar doel voor veel mensen. Natuurlijk, de meesten hebben op een of ander moment in het leven ellende ervaren. Maar dat betekent niet dat ongelukkig zijn je natuurlijke staat van zijn is. Juist het tegenovergestelde. Gelukkig Zijn is je natuurlijke staat van zijn.

Wanneer je je herinnert wie je werkelijk bent, dan zal wat we zojuist zeiden heel logisch klinken.

Jullie zijn God. Punt! Ja, jullie bewonen mannelijke of vrouwelijke lichamen op het moment, maar jullie zijn desondanks God. God in menselijke vorm. In deze staat van God-zijn, zijn jullie volledig op één lijn met jullie hogere zelf. Jullie hogere zelf is eveneens God.

Het is werkelijk zo eenvoudig. Maak het niet zo gecompliceerd of moeilijk. Jullie zijn God. Ieder aspect van jullie, mens en spirit, is God.

Jullie, als je hogere zelven, kozen voor deze incarnatie. Zelfs als je in uitdagende omstandigheden geboren bent. Je koos het allemaal omdat het je bedoeling was om hier vreugde te vinden, om plezier te beleven in het oefenen van je goddelijke, creatieve krachten.

Je hogere zelf, dat wijzere, uitgebreidere deel van jou. Leeft eeuwig in een staat van perfecte gelukzaligheid. Jij -- het menselijk deel van jou -- als jij op één lijn bent met je hogere zelf, ben je eveneens gelukkig. En het maakt dan niet uit wat er gebeurt in de wereld om je heen. Het maakt niets uit waar andere mensen voor kiezen om te doen met hun leven.

Het enige wat belangrijk is, wat altijd zo was en altijd zo zal zijn, zijn de gedachten die je denkt, de keuzes die je maakt als gevolg van die gedachten.

Gelukkig zijn is een keuze die je vrijelijk kunt maken. Ongelukkig zijn is een keuze die je vrijelijk kunt maken. Niemand, niets kan je dwingen om gelukkig of ongelukkig te zijn. Het is zoals President Lincoln zei - je bent zo gelukkig als je besluit te zijn.

Wanneer je volledig beseft en accepteert dat je God bent, dan kun je niets anders dan gelukkig zijn. Als je weet dat jij, als God in menselijke vorm, het verdient om gelukkig te zijn, dan zul je dat ook zijn.

Maar, wanneer je gelooft dat gelukkig zijn een onmogelijke droom is, dan zal dat zo zijn voor jou. Dan zul je ook overal ellende tegenkomen, waar je maar kijkt.

En wanneer je gelooft dat gelukkig zijn je geboorterecht is, dan zul je dát vinden waar je ook maar kijkt. Wanneer je meestal opzettelijk vreugdevolle gedachten kiest, dan zul je gelukkig zijn. Dan zul je vrede hebben met jezelf en met de wereld.

Zul je gelukkig of ongelukkig zijn? Het is jouw keuze.


============================================================
Sinds 1992 communiceert John Cali met een niet-fysieke entiteit genaamd
Joseph. In een van zijn vele fysieke levens, was deze spirit geïncarneerd
als de legendarische Chief Joseph van de Nez-Perce stam in wat nu de staat
Oregon is in het NW van Amerika. Deze boodschappen zijn een mengsel van
informatie van Joseph, andere spirits in de "Joseph groep" en John zelf.
============================================================

Copyright © 2010 John Cali
www.greatwesternpublishing.org