Zomaar een Gedachte

Chief Joseph via John Cali 17 jan 2006
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Toen ik vorige week op het punt stond uit New York te vertrekken, vroeg iemand uit mijn familie of ik me niet druk maakte om een ander familielid die mogelijk een levensbedreigend probleem had.

"Nee," antwoordde ik. Ik voelde de intensiteit waar deze persoon mee te maken had, maar ik was niet van zins me daar druk over te gaan maken. Ik was niet van plan om het probleem van een ander, hoeveel ik ook om haar gaf, mijn probleem te maken. Ik wilde geen slecht-voelende gedachten denken en die negatieve vibraties de wereld in sturen.

Hetzelfde familielid dat me deze vraag stelde begon toen over zijn eigen gezondheid te praten. Hij was in goede gezondheid maar hij dacht aan al die dingen die mis zouden kunnen gaan - al die gezondheidsproblemen die zich voor zouden kunnen doen. Kijk maar eens naar onze familiegeschiedenis, zei hij. Al die mensen stierven aan hartaandoeningen en andere ziektes. Het zit in onze genen, zei hij.

Mijn reactie was "Bullshit! Waarom zou je daar zelfs maar aan denken? Tel je zegeningen. Kijk eens hoe gezond je bent en al die andere zegeningen, inclusief dat vele geld dat er in je leven is. Omdat al die familieleden ervoor kozen om op die manier te eindigen, wil dat nog niet zeggen dat jij dat ook zo moet doen."

Wat ik natuurlijk zei was dat je je eigen realiteit creŽert, maar ik zei het niet met die woorden. Hij zou het niet begrepen hebben.

Maar ik zei wel dat onze gedachten erg belangrijk zijn en dat het belangrijk is om ze te focussen op het positieve in ons leven.

Maar hij snapte het niet. Hij zag het zo dat, wat er met anderen gebeurd was, hetgeen was wat ons lot bezegelde, je weet wel, de "statistieken". En wij zijn maar machteloze pionnen in het levensspel.

Wat een verdrietige manier om zo te leven!

Hier is Chief Joseph.

Chief Joseph

Jullie leven in een wereld die geregeld wordt door vibratie. Jullie gedachten zijn vibraties die je het Universum instuurt en het Universum reageert daarop.

Met andere woorden, waar je het meest aan denkt, is waar je meer van creŽert in je leven. Het is eigenlijk heel simpel: Waar je over denkt dat krijg je.

Jullie hebben een gezegde. "Zomaar een gedachte."

Nou, het is niet zomaar een gedachte. Jullie gedachten zijn de krachtigste macht in het Universum en - duidelijk - in jullie leven.

Waar je het meeste aan denkt dat creŽer je.

Het werkt zo:
Jij denkt een gedachte. Die gedachte bevat een vibratie. Het Universum reageert meteen op die vibratie. En hoe langer of vaker je die gedachte denkt, hoe sneller de manifestatie ervan in je leven zal verschijnen.

Als de gedachte die je denkt goed voelt voor jou, dan creŽer je wat je graag wilt. Als de gedachte die je denkt vervelend voelt voor jou, dan creŽer je iets wat je niet wilt.

Vrienden, zo eenvoudig is het. Het proces van manifestatie is het eenvoudigste, gemakkelijkste ding dat je ooit in je leven zult doen.

Maar wŠt je creŽert ligt geheel aan jou.

Je kunt expres creŽren. Met andere woorden, je kunt bewust goed-voelende gedachten denken. Zeg dat je meer geld wilt. Let dan goed op dat je altijd manieren vindt dat je jezelf er goed over voelt. Bijvoorbeeld, aan wat voor zaken zou je dat extra geld uit willen geven?

Of je kunt 'per ongeluk' creŽren, door genoegen te nemen met wat de massa daarover denkt , en die gedachte is dat er nooit genoeg is.

Ons punt is als volgt: Hoe je ook creŽert - expres of per ongeluk - het Universum reageert meteen op je gedachten, positief of negatief.

Je zult het weten als je gedachten overeen komen met je hoogste doel, je hogere zelf, doordat ze goed of slecht aanvoelen.

Je gedachten creŽren je gevoelens. Fijne gevoelens betekenen dat je creŽert wat je graag wilt. Vervelende gevoelens betekenen dat je creŽert wat je niet graag wilt.

Wij realiseren ons dat deze discussie nog maar het 'topje van de ijsberg is'. We zullen daar dan ook een andere keer mee verder gaan.
In de tussentijd..Ödenk goede gedachten. Doe wat maar mogelijk is om je goed te voelen over je leven. Zelfs als dat betekent dat je de doemdenkers in je omgeving zult moeten negeren.

Zomaar een gedachteÖ..


============================================================
Sinds 1992 communiceert John Cali met een niet-fysieke entiteit genaamd
Joseph. In een van zijn vele fysieke levens, was deze spirit geÔncarneerd
als de legendarische Chief Joseph van de Nez-Perce stam in wat nu de staat
Oregon is in het NW van Amerika. Deze boodschappen zijn een mengsel van
informatie van Joseph, andere spirits in de "Joseph groep" en John zelf.
============================================================

Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org