Vechten voor Vrede ?

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali:

Mijn lieve vriendin, Helen Halton, stuurde ons een reactie op enkele nieuwsbrieven van ons. Hier komen enkele stukjes uit haar brief, gevolgd door Spirit's reactie daarop:

"Op het moment ben ik bezig om al mijn overtuigingen eens te onderzoeken, wat overigens een moeilijke maar wel interessante ervaring is.

Nu heb ik het volgende dilemma wat activisme betreft - wat laat ik ZIJN, en waar moet ik op reageren? Moet ik voor Vrede gaan marcheren? Of blijf ik thuis om Vrede in mijn hart te creëren?

Misschien kun je dat eens aan Spirit vragen. Ik ben er zeker van dat ook anderen zich afvragen of ze te lang wachten met zich uit te spreken, of dat protesteren en marcheren reacties zijn en geen creaties?

Ik heb steeds het gevoel dat ik iets zou moeten doen, maar ik wil niet 'vechten' voor vrede!"


SPIRIT:

Vechten werkt sowieso niet, zoals Helen al zegt. Het leven gaat niet over vechten, ook al zien vele het wel op die manier. Jullie zien je leven als een constant gevecht tegen..... noem maar op. Een bemoeizuchtige regering, duistere complotten, grote corporaties, terroristen, ziektes, mensen die het niet met je eens zijn, armoede, opwarming van de aarde, oorlog, buitenaardse indringers, enzovoort, enzovoort.

En we zeggen niet dat je er niets om moet geven maar wij zeggen....zet ze niet als eerste prioriteit.

Wat is dan mijn eerste prioriteit? zul je vragen. Jullie eerste prioriteit vrienden is, als eerste, als laatste en altijd, jijzelf.

We hebben hier de afgelopen jaren heel vaak over gesproken, maar wij herinneren je er nogmaals liefdevol aan dat het menselijk leven - jouw wereld - jouw planeet - geheel gebaseerd is op VIBRATIE. Niet op actie maar op vibratie.

We zeggen niet dat je nooit actie moet ondernemen. Doe dat - je moet dat, gezien je in een fysiek lichaam leeft in een fysieke wereld.

Maar wij bedoelen te zeggen dat actie, gebaseerd op angst, je altijd zal doen verdwalen. Actie die gebaseerd is op het feit dat die andere man, vrouw of natie het bij het verkeerde eind hebben, is van het begin af aan verdoemd. Je hoeft alleen maar naar het nieuws te kijken om dat te kunnen zien.

Van alle zijden word je constant gebombardeerd om actie te ondernemen. Je wordt zelden aangespoord om te zijn...om jezelf te zijn...om op zoek te gaan naar die stille plek van vrede en verbondenheid in jezelf.

Eén persoon..geheel gecentreerd in zichzelf, geheel op één lijn met het Hogere Zelf...bezit vele malen meer power dan miljoenen die uit balans en van het pad af zijn.

In je vibratie van Vrede, Liefde en Vreugde heb jij - één individueel, solitair wezen - veel meer power dan George Bush, Tony Blair, Vladimir Poetin, of welke andere wereldleider dan ook.

Wil je vrede op aarde? Wil je dat je regering ophoudt met het verkwisten van geld? Wil je dat er een einde komt aan het menselijk lijden en aan armoede?

Dat gaat je niet lukken door ertegen te protesteren of te vechten. Je leeft in een wereld van VIBRATIE, weet je nog?

Het gelijke trekt elkaar aan. Dat is de Wet van Aantrekking in actie. Dus je creëert méér van datgene waar je je tegen verzet of tegen protesteert.

Hier is waar het om draait, vrienden:

Zorg eerst dat je eigen leven op orde is voordat je tegen iets gaat protesteren. Wanneer je helemaal gecentreerd bent in die stilte plek van binnen, dan zit je op één lijn met je Hogere Zelf. En je straalt dan een veel krachtigere energie uit, dan welke energie ook in het gehele Universum.

Wanneer je naar die plek gaat, zul je geïnspireerd worden om actie te ondernemen. Maar het zal geen actie zijn van "vechten tegen" iemand of iets. Het zal geïnspireerde actie zijn in het weten dat jullie allen één zijn. En vanuit die plek van een-zijn, zullen je acties altijd geïnspireerd en altijd liefdevol zijn.

Dan zul jij, in je eentje, veel meer power hanteren dan al die hordes legers en regeringen die ooit door de bladzijden van de menselijke geschiedenis gemarcheerd zijn.


Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org


Vertrouw op je spirituele natuur