Wie heeft de controle?

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Ik woon in een afgelegen deel van de westelijke staten van Amerika en er lopen hier nog genoeg wilde dieren rond waarvan sommigen ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Dat zijn bijvoorbeeld de Grizzly beren. Die wil je echt niet kwaad zien. Je wilt er zelfs niet in de buurt zijn of ze nu kwaad zijn of niet.

In deze tijd van het jaar bezoeken veel toeristen het Yellowstone National Park waar de Grizzly's wonen. Terwijl enkele toeristen en ook locale mensen wel zijn aangevallen door Grizzly's, zijn er de afgelopen 25 jaar geen doden gevallen.

Drie maanden geleden kwam daar verandering in. Ten oosten van Yellowstone werd een bekend botanist fataal toegetakeld door een beer. Ongeveer zes weken later werd een andere man gedood net buiten Yellowstone. De beer ging toen, zonder dat er sprake was van enige zichtbare provocatie, als een wilde tekeer en viel daarbij vier mensen aan.

Een van de overlevenden, en haar man die niet was aangevallen, deden later hun relaas. Ze waren al 12 dagen op een kampeer- en vistrip en op dag nummer 13 werden ze aangevallen door de beer.
De man zei dat ze hun volgende uitstapje in het vervolg zouden beperken tot 12 dagen want nummer 13 was voor hen een ongeluksnummer.

Is nummer 13 nu echt een ongeluksnummer? En wie heeft in zulke situaties nu eigenlijk de controle - "het lot" of jij? Of de Grizzly beer?

Hier is Spirit.

Spirit

Vrienden, wij weten dat dit geen gemakkelijke vraag is voor jullie want wie heeft er nu de controle over een wilde beer? Heb je de controle over het verkeer dat over de snelweg raast? Gebeuren die aanvallen van een beer of verkeersongevallen dan niet willekeurig? En is iemand die dat overkomt niet gewoon maar een onschuldig slachtoffer?

Dat zijn interessante vragen.

Zelfs sommige lichtwerkers vinden het moeilijk te geloven dat er geen onschuldige slachtoffers bestaan in dergelijke situaties, maar we zeiden het al eerder en we zeggen het hier nogmaals:

Er bestaan geen slachtoffers !

Zo simpel is het.

Oftewel je creŽert je eigen werkelijkheid of je doet dat niet.
En natuurlijk geloven wij dat jullie allemaal jullie eigen realiteit creŽren - zowel de 'goede' als de 'slechte.' Of het nu aanvallen van een beer zijn, ongelukken in het verkeer of wat voor 'ongelukken' of 'grillen van het lot' je maar kunt bedenken.

Vrienden, het draait allemaal om energie, om vibratie. Dit is niets nieuws. Je hebt dat ons en anderen al eerder horen vertellen maar we weten dat het voor mensen vaak moeilijk te accepteren is.

"Ik wil die negatieve ervaringen allemaal niet en ik creŽer ze zťker niet expres," zul je misschien tegensputteren.

We zijn het met je eens. Niemand wil aangevallen worden door een beer of gedood worden in een verkeersongeluk. Je creŽert dergelijke ervaringen ook zeker niet bewust of expres.

Maar desondanks creŽer je ze wel - niet met opzet, maar zonder erg.

Het maakt niet uit hoe belangrijk of onbelangrijk de omstandigheden zijn, maar wanneer jij jezelf als een slachtoffer ziet, creŽer je een vibrationele 'aura' van de slachtofferrol. Je bent dan veel vatbaarder voor ongewenste, negatieve ervaringen.

De oplossing is om je te herinneren wie je werkelijk bent - God in menselijke vorm.

God is al-machtig. Jij bent al-machtig en je bent voor eeuwig veilig wanneer je je kracht herinnert, wanneer je jezelf herinnert dat je God bent.

Met God is alles goed - altijd.

Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org

I Am, Ik Ben....