Wat is Jouw Verhaal ?

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali:

Ik deed eens boodschappen toen ik twee dames hoorde praten. Ik wilde ze niet afluisteren maar ze praatten zo luid dat ik niet anders kon dan horen wat ze te zeggen hadden.

Beiden hadden gezondheidsproblemen en ze beschreven hun problemen tot in de kleinste details. Dit ging een hele tijd door en uiteindelijk ben ik maar naar een ander deel van de winkel gegaan.

Ik vind het niet verkeerd om je problemen te erkennen, of dat nu je gezondheid betreft of iets anders, maar ik weet uit eigen ervaring dat, wanneer je eindeloos over iets praat, er meer van hetzelfde naar je toekomt. Je definieert en labelt jezelf totdat je je eigen verhaal bent geworden.

Zoals Deepak Chopra zei, "Vrijheid komt wanneer je jezelf los ziet van je verhaal."

Hier is Spirit.....


SPIRIT:

Jullie vertellen allemaal verhalen over jezelf en vinden het fijn om naar andermans verhaal te luisteren. Het probleem begint wanneer je verhalen vertelt over je problemen.

Wanneer je eindeloos vertelt over al je problemen dan zullen je problemen toenemen. Dat is letterlijk zo. Dat waar jij aandacht aan schenkt zal toenemen en je er meer van brengen in je ervaring. Je kunt jezelf letterlijk ziek maken met je woorden en zelfs doden.

Wanneer je over ziekte praat zul je ziek zijn. Wanneer je over gezondheid praat, zul je gezond zijn. Zo eenvoudig is het. Het verhaal wat jij over jezelf vertelt zal uiteindelijk manifesteren, als je er maar lang genoeg over praat.

Uiteindelijk zul je jezelf gaan identificeren - jouw wezen - met jouw verhaal. En dan wordt je bijvoorbeeld een 'kanker-patient'. Je BENT geen kanker-patient. Dat is alleen maar het label wat je jezelf geeft. Je BENT alleen maar iemand die tijdelijk uit balans is. Zie je het verschil?

Vertel een beter verhaal en je ervaring zal veranderen!

Dit is van toepassing op ieder gebied in je leven - gezondheid, ouder worden, relaties, financiŽn, etc. Vertel het verhaal zoals je het graag wilt zien en dat is het verhaal wat je zult leven.

Maar zelfs wanneer je een positief verhaal over jezelf vertelt kom je in moeilijkheden want zelfs dan identificeer je jezelf met je verhaal.

Je bent NIET je verhaal!

Je bent alleen maar iemand die de verhalen vertelt.


Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org


Begin NU met een nieuw verhaal te vertellen