PLEZIER KAN JE LEVEN REDDEN.

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Anatomy of an Illness, vertelt het inspirerende verhaal van Norman Cousins, over het volledige herstel van een ernstige ziekte door eenvoudigweg plezier te hebben. Hij gebruikte de kracht van het lachen en de komedie om zichzelf te genezen van een levens-bedreigende ziekte, met andere woorden, door plezier te hebben.

Hier een kort stukje uit een artikel wat we een aantal jaren geleden schreven:

"Iedereen die kinderen heeft opgevoed of met kinderen is omgegaan weet dat een kind vaak lacht. Veel vaker dan volwassenen. In een statistiek zag ik laatst dat volwassenen ongeveer 15 keer per dag lachen. Kinderen lachen 400 keer per dag. Dat is geen typfout - kinderen lachen vierhonderd keer per dag! Het leven is nog steeds leuk voor hen."

Maar hoe zit het met ons, de volwassenen van de wereld? Velen zijn het kinderlijke vermogen om plezier te hebben en te lachen verloren.

Hier is Spirit.

Spirit

Het leven is bedoeld om plezierig te zijn. Wanneer het leven niet leuk is, als je weinig lacht, als je de humor niet kunt zien in gewone dingen of zelfs uitdagende omstandigheden, dan ben je vergeten wie je bent.
Wij weten dat velen, vooral in deze moderne wereld, enorme uitdagingen te verwerken krijgen. Maar wanneer je herinnert wie je bent en waarom je in deze incarnatie kwam, dan zullen je uitdagingen minder groot zijn.

Je koos de omstandigheden voor je geboorte voordat je geboren werd. Velen weten dit. Jullie zielen hadden een soort 'agenda'. Ze kozen je ouders en andere familie, je lichaam, je geboorteplek etc.

Zelfs al wenste je dat de omstandigheden bij je geboorte anders waren geweest, wt dan dat die omstandigheden absoluut perfect waren voor jou. Waarom? Omdat je daardoor een groei door kon maken die anders niet mogelijk was geweest.

Dit leven wat je nu leeft is perfect voor jou. Dus in plaats van te wensen dat de dingen anders waren, accepteer eenvoudig dat alles in orde is.

We zeggen niet dat je alles dient te accepteren zoals het is. Verander wanneer je daartoe geleid wordt. Wanneer je bijvoorbeeld geboren werd bij arme ouders, dan wil dat niet zeggen dat je als volwassene geen overvloed zult kunnen meemaken. Wanneer dat is wat je wenst, zoek het dan.

Waar het uiteindelijk om gaat is dat dit leven precies goed is voor jou, zowel op menselijk als spiritueel niveau. Als jij als mens groeit, groeit ook je ziel of spirit. Jouw leven, "dood" zowel als "levend", is een nooit-eindigend proces van groei, fysiek en niet-fysiek.

Je kunt dus maar beter wat plezier hebben onderweg. Doe alles om jezelf goed te voelen. Wanneer het GOED VOELT, dan is het GOED VOOR JOU!

Leer om weer als kinderen te zijn. Leer weer te lachen, te spelen en plezier te hebben. Het is daar nooit te laat voor.

We stellen voor dat je iedere dag wat tijd vrij maakt gewoon om te lachen en pret te hebben. Doe wat je maar kunt ..... kijk een leuke film, lees een grappig boek, ga naar mensen met wie je kunt lachen. Je begrijpt wel wat we bedoelen.

De voordelen van alleen al dagelijks zo'n korte, plezierige tijd te hebben zijn enorm. Niet alleen zul je jezelf beter gaan voelen, maar je lichaam zal gezonder worden, je relaties zullen gezonder worden.... Plezier hebben kan zelfs je leven redden, net zoals dat het geval was bij Norman Cousins.

Maar je hoeft niet te wachten met plezier te maken totdat je een ernstige ziekte hebt. Doe het nu! Zoek vreugde in je ervaringen. Die is er altijd, maar je zult er wel naar op zoek moeten.

Heb plezier! Lach! Speel! Het leven is te belangrijk om serieus te nemen. Het is niet serieus en alles is in orde.

Copyright John Cali
www.greatwesternpublishing.org


------------------------------------
Artikel over Norman Cousins:
Pijn verminderen door te lachen
Bijensterfte, niets aan de hand