God

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Een dierbare vriend stelde mij laatst een vraag over God. Je kunt evengoed met iets kleins beginnen nietwaar! Dit is een stukje uit wat hij schreef:

"Wanneer iemand dichtbij God is dan zijn ze niet te stoppen. Ik weet dat God er is maar Hij/Zij houdt zich goed verborgen voor mij. Misschien dat Spirit de vraag durft te beantwoorden over hoe wij in verhouding staan tot God."

Dit is een vraag die wij vaak krijgen in de persoonlijke readings. Mensen willen weten wie en wat God is, welke rol God in onze levens speelt, hoe wij ons kunnen verbinden met God enzovoort.

Hier is Spirit.

Spirit

Wij kunnen dit heel snel ontrafelen : Je bent namelijk al verbonden met God want jullie zijn God!

Maar waarschijnlijk wil je graag wat meer details.
Vrienden, jullie hoeven niet verder te kijken dan het topje van je neus of de ogen in de spiegel om God te vinden. Je weet dat eigenlijk al, maar je vergeet dat vaak heel snel weer.

Wij en anderen hebben God gedefinieerd als Al Wat Is.

We bedoelen dat letterlijk. God is niet alleen deel van al wat er is, maar al wat er is is God. Zo eenvoudig is het. Anders gezegd, je kunt niet afgescheiden zijn van God. Dat is onmogelijk!

Natuurlijk, wij begrijpen best dat als je door je aardse trauma's en drama's heen gaat je jezelf niet altijd dichtbij God voelt, maar zoals wij al zeiden, Hij/Zij bevindt zich altijd binnenin jou, naast jou, rondom jou. Je vergeet dat wel eens.

Wij definiëren liefde als de keuze om het goddelijke in alle wezens, in ieder leven te zien - zelfs dat wat jij een levenloos object noemt zoals bijv. een steen. Het is allemaal God. Het is allemaal goed. Punt!

Als iedereen God op deze manier zou zien, dan zou er automatisch een einde komen aan oorlog en aan het doden van elkaar. Als het mogelijk zou zijn om God te beledigen dan is dat wel om oorlog te voeren "in God's naam". Iets wat al eeuwen gedaan wordt.
Dus, om de vraag van onze vriend te beantwoorden….. je hoeft geen manier te vinden om je met God te verbinden want dat ben je al. Het kan onmogelijk anders zijn!

Maar nogmaals, omdat je dat vergeet moet je daar wel eens aan herinnerd worden. De beste manier om je dat te herinneren is om iedere dag tegen jezelf te zeggen "Ik ben ook God."

Kijk in de spiegel en kijk diep in je ogen wanneer je dat zegt.
Hou je van God? Dan moet je van jezelf houden. Wanneer je van jezelf houdt dan zul je ook van Al Wat Is houden.

God is altijd bij je. God is jou en je bent nooit alleen.

Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org

Power of God