Tips voor Eigenliefde

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Een onderzoek enige tijd geleden wees uit dat 2 op de 3 Amerikanen leden aan een laag zelfbeeld en, aangenomen, een tekort aan eigenliefde. Dat is bijna 70 procent van de populatie.
Het onderzoek had het niet over andere landen maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als in Amerika.

De afgelopen jaren kwamen ook bij ons mensen voor een privé sessie met Spirit die last hadden van te weinig zelfvertrouwen en eigenliefde. Zelfs enkele familieleden en vrienden. Dus ik heb het allemaal al gezien en het is geen leuk plaatje.

We spraken al eens eerder over dit onderwerp dus misschien is het goed om het opnieuw te bespreken.

Hier is Spirit.

Spirit:

Deze week gaan we het eens anders doen. We geven jullie dit keer een lijst met praktische suggesties die je kunt gebruiken om meer eigenliefde te verkrijgen.

  • Elimineer iedere vorm van zelfkritiek en -veroordeling. Elimineer Alles!! Je verdient beter.

  • Elimineer alle gedachten die je angstig maken. Weet dat je geheel veilig bent in dit moment. En dit huidige moment is alles wat je hebt. Angst is gebaseerd op wat er misschien zou kunnen gebeuren in de toekomst. Dus focus in het hier en nu, in dit moment. Je bent hier veilig. Er is niets om bang voor te zijn.

  • Wees geduldig met jezelf. Je hoeft niet perfect te zijn ook al spreken je omgeving en jijzelf dat tegen. Je bent perfect zoals je nu bent.

  • Zorg goed voor jezelf - fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Je weet al hoe je dat het beste kunt doen. Doe het dan ook.

  • Gebruik iedere dag de 'spiegel techniek'. Het eerste wat je 's morgens doet is in de spiegel kijken en kijk jezelf diep in de ogen. Zeg dan tegen jezelf (en meen het ook!) "(Jouw naam), Ik hou van je!" Zeg dat 10 of 12 keer. Het duurt maar een paar seconden, maar het heeft een geweldige uitwerking. En je wordt helemaal verliefd op jezelf.

  • Weet dat je een machtig wezen bent. Je hebt niets nodig buiten jezelf. Jij bent God!

  • Je allerbelangrijkste relatie, zonder uitzonderingen, is die tussen jou en je hogere zelf. Die relatie zal je ervan verzekeren dat alle andere relaties gezond en goed zijn.

  • Je zult dan niet van een ander verwachten dat die je "compleet" of gelukkig maakt. Over een onmogelijke droom gesproken! Niemand kan je compleet maken want je bent al heel en compleet. Niemand kan je gelukkig maken want gelukkig zijn is een innerlijke job.

Je zult dit allemaal heel duidelijk gaan zien wanneer je de kunst van eigenliefde meester wordt.


Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org


Hou eerst van Jezelf.