Je Lichaam en Vreugde

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Een lieve vriendin vertelde me laatst dat er eierstokkanker bij haar was geconstateerd. Het kwam als een echte donderslag voor haar. Ze werd depressief en moest moeilijke keuzes maken.
Haar dokters hadden chemotherapie voorgesteld en dat was nu precies wat ze niet wilde horen. Ze werd heen en weer geslingerd tussen hun conventionele medische wijsheid en haar eigen innerlijke leiding (die in conflict was met de mening van de doktoren).

Hier is Spirit.

Spirit

Wanneer je voor de chemotherapie kiest, focus dan op de hulp die het brengen zal en niet op de mogelijke schade die het aan je lichaam brengt. Focus alleen op de hulp, niet op de schade. Er is niets mis mee om voor het gebruik van medicatie te kiezen.
Maar wanneer je voor het pad van medicatie kiest, zie het dan als een kortdurende, tijdelijke remedie. Je kunt op je eigen innerlijke bronnen leren vertrouwen om je depressie en de toestand die men kanker noemt te elimineren.

Wanneer het licht van je Ziel vrij door je fysieke wezen stroomt dan is het absoluut onmogelijk om depressief te zijn. Het is absoluut onmogelijk om ziek te zijn wanneer je levensenergie, je ziele-energie vrij door je heen stroomt.

Ja, het kan best zijn dat er een ziekte of aandoening bij je is geconstateerd. En wanneer je iemand raadpleegt die professioneel getraind is om iets in je lichaam te vinden wat niet oké is, dan kun je er zeker van zijn dat ze ook iets zúllen vinden. Want dat is nu eenmaal wat ze verwachten - het is hun werk om iets te vinden wat niet in orde is.

Maar jij, op zielsniveau, weet dat er niets aan de hand is. Fysieke aandoeningen - ongeacht hoe ernstig die ook zijn mogen, of die nu levensbedreigend zijn of van geen betekenis - zijn daar alléén ter bewustwording voor jou…… omdat jij niet toelaat dat het hoogste goed naar je toe kan komen.

Wanneer je je midden in een fysieke uitdaging bevindt, dan kan het moeilijk zijn om aan al die wonderbaarlijke, overvloedige geschenken te denken die jouw Ziel en het Universum je willen geven. Maar het is erg belangrijk voor jou om te focussen op wat je wilt en niet op wat je niet wilt in je leven.

En natuurlijk is het moeilijk om op je gezondheid te focussen wanneer je ziek bent maar doe het stap voor stap. En in het begin zullen dat misschien hele kleine babystapjes zijn maar het belangrijkste is dat je wel begint met stappen te ondernemen, hoe klein ze dan ook zijn mogen. Laten we het daar even over hebben.

Het maakt niet uit hoe ziek een deel van je lichaam is, het grootste deel van je lichaam verkeert in perfecte gezondheid. Zelfs wanneer je een zogenaamde levens-bedreigende ziekte hebt dan zijn er nog heel veel delen - in feite, de meeste delen - van je lichaam absoluut gezond.

Wat we dus zeggen willen is dat je juist op die delen van je prachtige lichaam kunt focussen die perfect functioneren. Op die manier zal je hele wezen - inclusief je fysieke lichaam - op een hoger niveau gaan vibreren en zal het naar de vibratie van een perfecte fysieke gezondheid toe bewegen.

Je zult niet direct veranderingen opmerken in je algehele toestand maar we garanderen je dat de cellen van je lichaam zullen beginnen te resoneren met jouw gedachten over perfecte gezondheid. En wanneer dat gebeurt - en je blijft het laten gebeuren (door simpelweg te focussen op gezondheid, op de gezonde delen van je lichaam) dan zullen die delen die niet op hun top zijn beginnen terug te keren naar hun natuurlijke staat - die van perfecte gezondheid.

Focus op perfecte gezondheid - niet op het gemis ervan en als je dat doet dan moet je gehele lichaam - volgens de wetten van het Universum - terugkeren naar een staat van perfecte gezondheid. De staat die jij van nature bent..

Doe datgene waar je innerlijke je naartoe leidt, of dat nu chemotherapie is, medicatie, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je gefocust blijft op gezondheid, op het prachtige, jeugdige, perfect gezonde en krachtige fysieke lichaam wat jij wenst te manifesteren.

Laat de meeste gedachten over gezondheid zijn. Focus niet op ziekte. Wanneer je gedachten afdwalen naar je ziekte spring er dan tussen en breng ze terug naar gezondheid. Je bezit die macht. Let op je gedachten door te focussen op je gevoelens.

Wanneer je je niet goed voelt (verdrietig, ontmoedigd, depressief enz.), dan is dat een zeker signaal van jouw ziel dat je op iets focust wat je niet wenst te manifesteren, of wilt blijven manifesteren in je leven. Wanneer je je goed voelt (vreugdevol, happy, gezegend, liefdevol enz.) dan is dat een zeker signaal van jouw Ziel dat je op iets focust wat je wel wenst te manifesteren in je leven.

Wees net zo kieskeurig met wat je denkt als met wat je draagt of wat je eet enz. Kies gedachten van perfecte gezondheid. Hoe meer je van zulke gedachten kiest, hoe gezonder je lichaam zal worden. Heb je eenmaal het punt bereikt dat je meestentijds vreugdevol bent dan is het letterlijk onmogelijk dat je lichaam ziek is.

Daar waar vreugde is kan ziekte niet bestaan. Dat is onmogelijk. Ziekte en vreugde zijn elkaars tegengestelden in het vibrationele spectrum. Je kunt niet tegelijkertijd ziek en vreugdevol zijn.

De keuze is dan eenvoudig - kies voor vreugdevolle gedachten. Altijd! Het is een keuze die je altijd en overal kunt maken. Hoe vaker je kiest voor vreugdevolle gedachten, hoe meer vreugdevolle gedachten het Universum je zal brengen. Je hoeft niet eens aan je lichaam te denken. Focus gewoon op vreugde en je lichaam zal zichzelf volledig herstellen.

Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org

Je lichaam hoort alles wat je geest zegt. Blijf Positief.