Laat je weerstand los

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali:

Lang geleden, op een koude herfstochtend, sleepte ik samen met mijn oude vriend Joe een antieke truck van de opslagplaats naar zijn huis.

De ophanging van de truck was er slecht aan toe dus bonden we enkele betonblokken aan de voorste bumper in de veronderstelling dat dit de boel zou stabiliseren.

Ongeveer halverwege merkten we dat de truck ineens veel lichter was geworden en gemakkelijker mee te slepen. En toen we thuis aankwamen zagen we dat de betonblokken er onderweg afgevallen waren.

Het werd een terugkerend grapje tussen Joe en mij. Wanneer een van ons tegen een probleem aanliep dan herinnerden we elkaar eraan om "de blokken los te gooien" oftewel...wanneer je de weerstand loslaat dan wordt het leven makkelijker en kan alles beter stromen.

Heb jij ook wat blokken los te gooien?


SPIRIT:

De grootste uitdaging die mensen tegenkomen in hun leven is hun weerstand tegen dingen die ze niet willen. Maar weerstand bieden brengt alleen maar meer van datgene wat je niet wenst.

Er zijn hier twee principes - of wetten, zo je wilt - aan het werk.

De eerste is die van de Wet van Aantrekking. Eenvoudig gezegd....de Wet van Aantrekking zegt dat je altijd meer krijgt van datgene waar je je aandacht aan geeft. ALTIJD! ZONDER UITZONDERINGEN!

Wanneer jij in je weerstand op iets focust, dan krijg je daar meer van. En wanneer jij tijdens je waardering op iets focust, dan krijg je daar meer van. Je krijgt waar je op focust. Punt!

De tweede is dat je anderen toelaat te zijn waar zij voor kiezen of je het daar nu mee eens bent of niet. Je zult rust en vreugde vinden, vrienden, wanneer je jouw eigen geluk volgt, en negeert wat anderen allemaal doen.

Protesteer tegen wat anderen allemaal doen en je zult gefrustreerd en uitgeput eindigen. Sta anderen toe om te doen wat ze willen doen en concentreer je alleen op wat JIJ doet, en je zult vrolijk en krachtig eindigen.

Geld is niet de wortel van al het 'kwaad' maar Weerstand is dat wel.

Weerstand bieden is niet alleen de oorzaak van fysieke ziektes maar ook van oorlogen, armoede, epidemieŽn en allerlei andere ziektes die je van de planeet verwijderd zou willen zien.

De wortel van weerstand is angst. Wanneer een samenleving of een hele wereld in angst leeft met pijn als resultaat, dan zul je enorm veel weerstand meemaken.

Niemand bezit de monopoly op weerstand. Je vindt het niet alleen in een persoon maar ook in regeringen, naties, religies, scholen enzovoort.

Het feit dat je oorlog voert, anderen veroordeelt vanwege hun ras of religie, gruwelijke misdaden pleegt, dat is het bewijs dat angst welig tiert in jullie samenleving. Deze dingen zouden verdwijnen wanneer jullie je weerstand op zouden geven.

Als je weerstand van deze planeet uit zou kunnen wissen dan zouden alle ziektes in een mum van tijd verdwijnen.

Als er meer van jullie de weg van geen-weerstand volgen, zul je merken dat jullie levens veel vrediger, overvloediger en vreugdevoller zullen zijn.

Je zou vrede op aarde kunnen creŽren door alleen maar bij jezelf te beginnen want daar begint en eindigt het - met JOU.


Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org


Begin bij jezelf om de aarde te transformeren