Uit Balans

Spirit via John Cali
Vertaling Annelie v Eijk

John Cali

Afgelopen week voelde ik me wat 'down'. Niets serieus, maar wel frustrerend en vervelend.
Zoals iedereen heb ik ook wel eens last van ups en downs, maar nooit erg lang, zeker niet verschillende dagen achter elkaar. Ik ben fysiek ook in goede conditie. Ik beweeg iedere dag, volg een gezond dieet, mediteer dagelijks - je weet wel, al die 'juiste' dingen.
Ik was dan ook erg verbaasd dat ik zo sacherijnig was en niet mijn gewoonlijke zelf.

Toen deze vervelende gemoedstoestand voorbij was lag ik op een morgen wakker te worden en opeens realiseerde ik me wat er aan de hand was geweest. Als eerste herinnerde ik me dat ik de afgelopen tijd veel te vaak het nieuws had gelezen. Normaal gesproken lees ik vluchtig de krantenkoppen zodat ik ongeveer weet wat er zich in de wereld afspeelt. Zelden lees ik het negatieve nieuws door.
Ik realiseerde me ook dat ik teveel bezig was geweest met de problemen van de mensen om mij heen. In plaats van aandacht te schenken aan wat ik kon doen om ze op een positieve manier te helpen, gaf ik hun problemen teveel de aandacht.
Kort gezegd, ik ben uit balans geraakt met mijn Hogere Zelf, met de Bron.

Hier is Spirit.

Spirit

Wij weten het vrienden, soms is het zo gemakkelijk om uit balans te raken en het contact met je Hogere Zelf te verliezen. Er zijn ook zoveel afleidingen en drama's in jullie wereld. En, zoals John zegt, wanneer je niet de 'juiste' dingen doet is het gemakkelijk om je focus te verliezen. Soms voelt het zelfs alsof je jezelf verloren bent.

Natuurlijk willen we niet dat je harteloos wordt ten opzichte van het leed in jullie wereld, maar we willen je wel laten weten dat niemand er iets aan heeft wanneer je jezelf onderdompelt in de pijn en het lijden van de mensen om je heen of de wereld in z'n geheel.

Jullie is geleerd of gehersenspoeld eigenlijk, om te geloven dat je het lijden van een ander eigen dient te maken. Er is je geleerd dat niets goeds kan komen zonder pijn te lijden. Je weet wel, het is dat aloude gezegde 'no pain no gain'.

Wij accepteren dat echter niet en dat zou jij ook niet moeten doen.

Werkelijk de beste manier om je wereld en jouw geliefden te helpen is door zelf gelukkig te worden - en gelukkig te blijven. Met andere woorden, doe wat nodig is om jezelf goed te voelen. Als dat wil zeggen dat je het nieuws dient te negeren, doe dat dan. Als dat betekent dat je weigert om mee te gaan in de misère van je geliefden, doe dat dan. Als dat betekent dat je negatieve mensen moet vermijden, doe dat dan. Enzovoort. Je begrijpt wel wat we bedoelen.

De enige manier om goed voor jezelf, voor je geliefden of je planeet bezig te zijn is om te zorgen dat je gecentreerd, vredig en in je kracht bent. Er bestaat geen andere manier.

Bijvoorbeeld, wanneer je in gesprek bent met je geliefden die problemen hebben, sta jezelf dan niet toe om mee te gaan in hun pijn. Dat zal hen het beste helpen. En doe wat je maar kunt om hun aandacht van hun pijn af te halen om die vervolgens te richten op alles wat wel goed is in hun leven.

Ongeacht wat er 'verkeerd' is gegaan in jouw leven of dat van een ander, er is toch veel meer 'goed' dan 'slecht'.

Je zult in dit leven nooit komen waar je wilt totdat je het bekijkt vanuit het perspectief van je Hogere Zelf.

Je Hogere Zelf kijkt alleen naar het goede wat jij wenst voor jezelf, voor anderen en voor je planeet. Natuurlijk ziet ze ook de dingen die je op de harde manier doet, via pijn en lijden. Dat is een manier om te groeien. Maar je kunt ook groeien via vreugde, door niets anders dan het beste voor jezelf te accepteren, door op allerlei manieren alleen maar naar het goede te kijken.

Wanneer jij ongeacht de chaos om je heen toch vreugdevol bent, dan zit je op één lijn met je Hogere Zelf, met je Bron. Voor de rest wordt gezorgd. Alles stroomt dan gemakkelijk en moeiteloos.

Je zult je dan realiseren - en wij weten dat dit eenvoudig klinkt - dat je er alleen maar voor hoeft te zorgen dat je je goed voelt en gelukkig bent. Wanneer jij in je kracht blijft zal al het goede naar je toestromen. En, al het goede zal stromen naar diegenen wiens levens jij raakt.

Op één lijn zijn met je Hogere Zelf is de sleutel - de enige sleutel - om anderen effectief te kunnen helpen.
Door je hart te volgen en te weten dat alles goed is, zul je anderen inspireren en verheffen. Je hoeft zelfs niets te doen of te zeggen. Alleen al jouw aanwezigheid, jouw energie, zal hen helpen om hun leven te helen.
Zo machtig ben jij wanneer je geheel in balans bent.

Copyright © John Cali
www.greatwesternpublishing.org

Happiness depends on the quality of your thoughts