ZIJN KIBBELENDE GEZIN

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Ik ben gezegend met een prachtige vrouw en twee jonge kinderen. En ik wil mijn vibratie graag verbeteren als ik bij hen ben want soms is er ruzie tussen mijn vrouw en dochters. En als de leraar die ik ben, voel ik me verantwoordelijk om hen te laten zien dat, hoe ze zijn of wat ze doen niet is Wie Ze Werkelijk Zijn. Ik voel mezelf daardoor gefrustreerd en wil mezelf omtrent dit onderwerp emotioneel verbeteren, zodat ik ernaar kan kijken zoals ik naar het nieuws kijk en me daar niet druk om maak.

Abraham: Dat kan het antwoord zijn op je vraag.... Je niet druk maken om iets wat niet jouw zaak is.

Je zei iets wat interessant is en we willen dit terug spiegelen zodat je het kunt zien.

Je zei dus.... Ik werk eraan om de balans te vinden met Wie Ik Ben en ben daar best goed in. Dat kunnen we voelen. Dan kijk ik naar iemand op een moment dat ze dit even niet zo best lukt. En dan raak je gefrustreerd, wat zeggen wil dat je naar beneden glijdt op de Emotionele Ladder omdat je dit observeert.

Wat zo vaak gebeurt met deze leraar-mentaliteit die veel mensen hebben is, "Ik zie dat iemand iets meemaakt waarvan ik weet dat ze dit niet willen meemaken, en nu dien ik hen op zo'n manier te benaderen dat we erover kunnen praten..... want als ik vrolijk en lief ben zullen ze me niet eens kunnen horen. Dan irriteer ik hen eigenlijk alleen maar.

En daarom breng ik mezelf naar een gevoel van frustratie en dan....ben ik weer geen goed voorbeeld want nu doe ik hetzelfde als wat zij doen. Zij laten hun gevoel bepalen door de omstandigheden en nu laat ook ik mijn gevoel bepalen door de omstandigheden.

Wat we dus tegen je willen zeggen, als mentor in je eigen familie en als leraar in z'n algemeen is, doordat we alleen iets bijbrengen door middel van ons eigen heldere en krachtige voorbeeld...hebben we dan wel een andere keus dan onze eigen hoge vibratie te behouden en erop te vertrouwen dat we daardoor als voorbeeld dienen wat zij kunnen oppikken?

Met andere woorden, niets irriteert je vrouw meer dan op die plek te zijn waar ze wÚÚt dat ze niet is waar ze wil zijn. Ze is vaak vreugdevol. Ze kent het verschil tussen hoe DIT voelt en hoe DAT voelt, zie je. Ze heeft jou of iemand anders van het 'gepeupel' dus niet nodig om haar te vertellen dat ze niet is waar ze wil zijn. En je zult zeker geen goed voorbeeld zijn als je meegaat in het gevecht om de dingen te willen verbeteren.

Het is dus werkelijk een geschenk als je jezelf niet druk maakt en gewoon als voorbeeld fungeert. Je kunt nu eenmaal niet meedoen, zodat je je eigen vibratie opoffert, en tegelijkertijd voor elkaar krijgen wat je wilt.

Je vraag is: Hoe kan ik van waarde zijn voor hen?

En soms loop je daarmee in een val, want als je werkelijk gelukkig wilt zijn en bij dierbaren bent die om een of andere reden niet gelukkig zijn, dan zullen ze een hekel krijgen aan je blijheid omdat jij bent zoals zij graag willen zijn. En dan zullen ze dingen zeggen of denken als, "Nou, als je in mijn schoenen zou staan zou je ook niet zo happy zijn. Jij gaat weg en doet dit en dat en ik moet dit doen en dit en dat."

Maar je kunt daar niet aan toegeven. Je moet vasthouden aan je vibrationele balans, en als je dit doet dan beloven wij je dat de Wet van Aantrekking ze bij je af zal leveren als ze meer in harmonie zijn met wie jij bent.

Het werkt zo:
Je ziet hen vaak gelukkig, dat weten we. En je ziet hen vaak tevreden, dat weten we. En je ziet hen soms gefrustreerd. Je ziet hen in allerlei stemmingen, hoog en laag op de ladder maar zoals je hen in gedachten het meeste ziet, zo zal het Universum hen bij je afleveren.

En wat je moet doen is, nu ga je de best-voelende gedachten over hen oefenen. Je wordt gewoon erg vastbesloten om hen te zien zoals je hen wilt zien.

Waarom?
Omdat het gewoon goed voelt als je dit doet.

Met andere woorden, je zorgt er - ego´stisch - voor dat je balans goed is. Je staat erop dat je hen ziet zoals je Innerlijke Bron hen ziet. Dat is je voornemen, "Ik wil je zien zoals mijn Bron je ziet en ben niet bereid om mezelf af te scheiden van Bron-Energie door anders naar je te kijken. Ik ben vastbesloten je te zien zoals mijn Bron je ziet!"

En als je dit consistent vol kunt houden, dan wordt deze vibratie zo sterk dat...als ze maar weten dat jij thuis komt, ze zo ongeveer hun eigen vibratie opruimen. Op het moment dat je door de deur komt, verander je de energie in de ruimte.

Met andere woorden, je draagt dan zo'n krachtige Energie van Welzijn in je mee, dat je dit zo ongeveer bij hen naar buiten trekt. Net zoals Bron-Energie hen de emotionele ladder omhoog roept....ben jij daar midden in hun leven dat signaal uitstralend en je roept hen daar naartoe...

Maar voel het tegenovergestelde gebeuren wanneer je de frustratie de overhand laat krijgen en vast komt te zitten in die last. En in plaats dat je iets geoefend en geactiveerd hebt van wat je graag van hen wilt zien, oefen je nu een vibratie van iets wat je niet van hen wilt zien, maar desalniettemin wel uit hen trekt.

Dus wat je tegen jezelf moet zeggen - en we benadrukken dit want we weten dat je het kunt hebben.

Het is tevens de volgende vraag die je had waar wij nu het briljante antwoord op gaan geven en waarvan we echt willen dat je dit hoort is:

Als jij de vibratie geoefend hebt van hoe je hen werkelijk wilt zien, zal het voor hen niet mogelijk zijn om een andere kant van zichzelf te laten zien. Ze kunnen je dit alleen laten zien wanneer dit nog actief is in jou.

Als het dan nog opduikt.... ligt het niet aan hen....maar aan jou.

Whoehoeoe...

Jij neemt dus de verantwoording.
Welnu, dat zal in het begin niet prettig voelen - weliswaar niet in jouw geval, maar vaak gaat het zo - want eigenlijk voelde ik me door mijn onzekerheid beter om hen de schuld te geven voor hun tekortkomingen. Maar door mijn verbinding met Bron-Energie en mijn eigen zekerheid, maakt het me niet uit wat anderen doen.

Nu sta je boven die last, en ook al hebben zij hun eigen ding, het zal je niet be´nvloeden.

We weten wat je bedoelde te zeggen maar dat geldt niet voor iedereen. Wat je eigenlijk bedoelde was: Ik wil hier zo goed in worden dat ik het aan hen kan leren zodat ze een beter leven kunnen hebben. En wij zeggen, nee-nee, je wil het leren en aan hen verder leren zodat JIJ een beter leven zal hebben.

En hier is de korte weg: Leer het aan jezelf. Je hoeft het niet eens aan hen te leren om een beter leven te hebben....want de Wet van Aantrekking kan niemand naar je brengen die verschilt van jouw vibratie.

Oh, als je het hebt over bekrachtiging! Als je het hebt over vrijheid! En over verheffen! Je bent een leraar tot in de kern van je wezen. Je bent een verheffer tot in de kern van je wezen, maar je kunt niets doorgeven wat je zelf vibrationeel niet aanbiedt.

En dat is het punt hier, nietwaar? We weten dat je dit weet en je ervaart het meestal ook zo maar je wilt dit altijd zo ervaren. En wij zeggen, we zouden niet zo'n hoge eisen stellen aan onszelf. We zouden nooit zeggen, "Ik sta niet toe dat ik een negatieve emotie heb," want je wilt juist daar buiten zijn. Je wilt flexibel zijn. Je wilt je zeebenen hebben. Je wilt blootstaan aan het leven. Je wilt pijlen van verlangens lanceren. Je wilt emoties hebben waarvan je nu weet wat je daaraan kunt doen.

Maar zie je, dit is het punt, en we zeiden het nog niet eerder zo duidelijk want het zijn echt Voorhoede-gedachten die we hier vandaag behandelen: Je hebt geen controle over de emoties van anderen maar je hebt wel de controle over die van jezelf.

Je hebt de controle over je eigen emoties en als je de controle over je eigen emoties oefent, dan heb je de controle over alles wat er in je leven gebeurt.

Alle mensen die de omstandigheden proberen te beheersen....als ze die controle op zouden geven en controle zouden krijgen over hun emoties, door hun gedachten te richten op wat ze willen en daarmee in lijn zouden komen, dan kan de Wet van Aantrekking niet anders dan hen de wereld leveren die ze willen hebben.


Abraham-Hicks
11-3-2006 Phoenix
www.abraham-hicks.com

de Wet van Aantrekking kan niemand brengen die verschilt van jouw vibratie.