WAT TE DOEN ALS JE AL ZIEK BENT ?

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Iedere conditie, fysiek of anders, is een emotionele conditie oftewel een conditie van je Energie-stroom.

Je zei iets waar veel mensen sterk mee resoneren en dat is, "Als ik een fysieke sensatie heb in mijn lichaam, wat ik ongemak of pijn zou noemen, dan is het heel moeilijk om dat geen aandacht te geven."

Alles wat vervelend aanvoelt - een relatie of een gevoel van onwaardig zijn - met andere woorden, alles wat je graag wilt maar wat je niet hebt, dat voelt vervelend aan. Je voelt het gemis ervan.

Praat vaker over een gezond lichaam en minder over de ziekte die je probeert te overwinnen of te boven te komen of waar je vanaf wilt komen of wilt verzachten of genezen....hoor je de weerstand in al die labels?

Nu willen die labels niet zoveel zeggen. Je hoeft de woorden niet aan te passen omdat je woorden sowieso geen verschil uitmaken. Je kunt namelijk een woord zeggen wat positief klinkt en je toch negatief voelen, dus woorden zijn niet belangrijk. Maar wat we wel zouden willen is dat je je Welzijn gaat voelen.

Je hebt dit aangetrokken met de bedoeling je verder te brengen. Het contrast helpt je te bepalen wat je wilt, maar de gewoontes die je opgepikt hebt uit je fysieke omgeving waardoor je duidelijk maakt wat je niet wilt, die houden je op de plek waar je niet wilt zijn. Je hoeft niet veel te veranderen voordat de fysieke conditie begint te veranderen.

Als je jezelf iets herinnert dan laat je de energie stromen. Als je iets uitlegt aan iemand dan laat je de energie stromen. Als je iets omschrijft dan laat je de energie stromen. Als je jezelf verdedigt of iets goedpraat dan laat je de energie stromen.

Laatst belde Esther's zus in tranen. Ze is in het ziekenhuis en er is iets niet in orde met haar. Ze weten niet wat het is maar het doet wel veel pijn. Of ze alsjeblieft met Abraham mocht praten. Wij vertelden haar dat het snel voorbij zou zijn, dat het niet ernstig was, alleen wat onaangenaam. En dat was natuurlijk het geval.

Maar een paar dagen later belde Esther's zus weer om te vertellen dat ze zo blij was met het gesprek met Abraham en dat ze zich er beter door voelde en alles gemakkelijker ging voor haar, dat ze blij was met de goede afloop en dat het weliswaar onaangenaam was maar onbelangrijk. Maar toen begon haar zus de hele ervaring te omschrijven en omdat ze niet onbeleefd wilde zijn luisterde Esther naar het hele verhaal terwijl ze zich zieker en zieker begon te voelen.

Het deel van Becky's lichaam waaraan ze geopereerd was begon bij Esther pijn te doen en toen realiseerde Esther zich "Ik laat mijn energie stromen. Hoe meer ik mijn zus hoor omschrijven, hoe meer ik erop focus, hoe meer ik dit focuspunt, dit zeer echte focuspunt, waar zoveel overtuigingen aan vastzitten die ik blijkbaar nog heb, hoe meer energie ik daar naartoe laat stromen en hoe duidelijker ik het contrast voel omdat mijn Innerlijk Wezen daar niet te vinden is."

Met andere woorden, op het moment dat het gesprek op iets uitdraaide wat niet goed was voor Esther, voelde ze sterke negatieve emotie. En we zeggen je dat er niet veel verschil was in hoe Esther zich op dat moment voelde - zonder diagnose of operatie - als haar zus die het zojuist had meegemaakt.

Met andere woorden, het Gevoel kwam met de Gedachte.

Het kostte Esther drie dagen om weer in balans te komen. Nu zeg je misschien, wat een slechte zus om zo'n schat als Esther negatief te beÔnvloeden. Maar wij zeggen, Becky was de katalysator om Esther bewust te maken dat ze nog wat issues had wat haar fysiek welzijn betreft waarvan ze dacht dat die al opgelost waren, wat nog niet zo was!

In die drie dagen had Esther veel last van pijntjes. Ze had een kleine hartaanval. Ze had een beetje borstkanker. Ze had een hernia. Een van haar longen was door een rib doorboort. Serieus! Ze had allerlei sensaties in haar fysieke lichaam waar energie naartoe stroomde door haar oude gedachtenpatronen. Ze had fysieke reacties en een moment van paniek terwijl ze erover nadacht...

Wat we dus zeggen willen is dat Becky, door haar negatieve interventie, in Esther de bewustwording stimuleerde, dat ze haar Welzijn ten opzichte van haar fysieke lichaam nog niet helemaal geaccepteerd had! Maar Esther wil dat wel graag. Ze wil dat gevoel van Welzijn ervaren. En nu ze gewezen werd op het feit dat het er nog niet was, liet Esther een aantal dagen haar energie daar naartoe stromen.

Steeds als ze iets voelde van twijfel of bezorgdheid...want zie je, Becky zei tegen haar, "Vader's hart was niet in orde en ze opereerden hem maar de dokters zeiden dat alle kinderen zich moesten laten onderzoeken omdat het voorkomt in de familie." Die dag kreeg Esther een hartaanval. Ze had de fysieke sensatie, wat overwegend de angst was, wat weer een indicatie is van onbalans.

Esther erkende de angst en zei "Ik ben niet verbonden met Niet-fysieke Energie. Ik wil verbonden zijn met Niet-fysieke Energie, niet wat betreft de economie, financiŽle vrijheid, aardbevingen of vulkanen maar wat mijn fysieke Wel-Zijn betreft. Ik wil verbonden zijn met Pure, Positieve Energie! Wat zeggen wil dat ik aan mijn lichaam moet denken en mijzelf tegelijkertijd naar dat gevoel van Pure, Positieve Energie moet brengen, als ik vibrationeel af wil rekenen met die issues."

Alleen jij weet wanneer je klikt met die Energie en je verder komt. Esther ging enorm vooruit. In die drie dagen van ongemak kwam Esther tot de rationele conclusie dat ziekte, voor haar, niet logisch is! Dat als je Pure, Positieve Energie door je heen hebt stromen, zo intensief en kwalitatief en zo vaak als Esther dat doet, dan is het niet logisch dat haar lichaam niet gedijt!

En het maakt niet uit wat de statistieken zeggen want de statistieken zijn alleen maar
het nevenproduct van hoe een ander zijn energie heeft laten stromen!

Maar wat doe je als je al een fysieke manifestatie van een ziekte hebt? Wat doe je als je jezelf al bewezen hebt dat je kanker kunt creŽren of rugletsel? Wat nou als je lichaam al niet is zoals je het graag zou willen? Wat doe je dan?

Dan hou je in je gedachten het beeld vast van wat je wilt totdat dat beeld dominanter is dan de aandacht die je geeft aan hoe het is, totdat je energie hoofdzakelijk stroomt naar hoe je het graag wilt in plaats van hoe het is, en dan zal hoe het is worden zoals je het liever hebt.

Dit geldt voor alle omstandigheden! Er zijn geen uitzonderingen. Als je iets hebt aan je fysieke lichaam dan beangstigd je dat meer dan wat ook omdat het dichter bij je is, het is echter, en het beÔnvloedt je leven meer. En je hebt de logische gedachte die zegt, "Ik weet niet wat gedaan heb om hier te komen want als ik dat wel wist zou ik dit niet hebben." Er is dus al een zeer sterke twijfel in je aanwezig wat betreft je mogelijkheid om gezond te zijn.

Als je buiten jezelf kijkt voor de oplossing.....een dokter zou je kunnen opereren of een medicijn geven, een goeroe zou je kunnen zappen met energie, een medicijnman zou z'n ding kunnen doen, een laser zou in je lichaam iets kunnen stralen, een magnetisch ding zou je weer in balans kunnen brengen, kruiden kunnen hun magie laten werken in je systeem..... als je ook maar iets kiest wat buiten jezelf is, dan stel je jezelf open voor een heleboel statistieken van hoe anderen op die dingen gereageerd hebben. En nu versterk je je gevoel van kwetsbaarheid en je staat van verwarring omdat het er zoveel zijn...

We zien zoveel mensen van dit naar dit naar dit naar dit naar dit naar dit en naar dit gaan en zeggen dan, "Niets werkt voor mij!" Wat alleen maar je gevoel van weerstand, onwaardigheid of vreemd zijn aanwakkert. De enige manier dat al dat spul zou kunnen werken is doordat je energie in harmonie stroomt met je verlangen, en dat spul op dat moment toevallig voorbij kwam.

Het enige wat van invloed is op je leven is hoe jij je Energie laat Stromen!
Het ENIGE wat van invloed is op je leven is hoe JIJ je Energie laat stromen.

Wat jouw werk dus is om van hier naar daar te komen is, soms op bed te liggen, soms midden op de dag. Je werk is om jezelf te overtuigen van je Wel-Zijn. Wij kunnen dat niet voor je doen omdat wij niet voor je kunnen vibreren. Het is allemaal door jouw toedoen. Jouw verwachting, jouw verlangen, ieder beetje aanroepen van de energie, zie je.

Wij dringen onze Energie niet aan je op. Onze Energie stroomt en je ontvangt het of niet, afhankelijk van waar jij ergens vibreert. Niemand anders kan Wel-Zijn aan je geven. Je moet het accepteren en het erkennen! En de beste, meest logische manier die je daar naartoe leidt is door eerst te accepteren dat het al IS! En dat doe je, nietwaar?

Als wij hier vandaag zo spreken over deze Stroom van Niet-fysieke Energie, is er niet een van jullie die zegt, "Ik denk het toch niet, Abraham!"

Er is teveel bewijs! Je Aarde die perfect roteert samen met andere planeten. Als dat het enige bewijs zou zijn, dan zou dat al genoeg bewijs zijn van deze Energiestroom. De perfecte balans van zuurstof in jullie atmosfeer, de perfecte balans van water, er is gewoon teveel bewijs!

Je eigen verteringsstelsel is al een wonder op zich, wonderbaarlijk, als je alleen daar al naar kijkt. Er is teveel bewijs van deze Stroom van Wel-Zijn, nietwaar? Nietwaar? Ben je het daar mee eens? Er is teveel bewijs om het te ontkennen! Je kunt het niet ontkennen! Je weet dat het er is!

De enige bugaboo is....ben ik het waard of niet? Ben ik pienter genoeg, heb ik genoeg punten op mijn kaart staan, ben ik op de juiste tijd, op de juiste plek geboren bij de juiste mensen met de juiste religie?

Met andere woorden, dat zijn de dingen die je gebruikt om jezelf van het Wel-Zijn weg te houden. En wij zeggen, hou op met het tellen van zandkorrels. Het zal je uitputten en verwarren.

En stel jezelf regelmatig deze ene vraag, "Hoe stroomt mijn Energie?" net zolang tot je het momentum oppikt van je verbinding, totdat je de seintjes oppikt van het Niet-fysieke en zegt "Ik heb het, ik ben ingetuned, aangesloten en verbonden! Er is geen enkele reden om iets anders te verwachten dan Overvloed en absoluut Wel-Zijn!"

Abraham
24-4-1993
www.abraham-hicks.com


Je kunt niet blijven claimen wat je niet wenst en verwachten dat het weggaat.