HOE VRIJ VOEL JE JE GEWOONLIJK ?

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Goedemorgen. We zijn ontzettend blij dat jullie er zijn. Het is goed om bij elkaar te komen voor het co-creŽren, vind je ook niet? Weet je wat je wilt? Geniet je van de evolutie van je verlangens? Begin je dat verlangen te waarderen ook al is het nog niet gemanifesteerd? Dit is de belangrijkste vraag om uiteindelijk oprecht 'ja' op te kunnen zeggen want je bent eeuwig onvoltooid. Er zal dus altijd een nieuw idee in je ontstaan waar het Universum al mee aan het werk is en wat al in je vibrationele voorraad zit maar zich nog niet in je leven heeft gemanifesteerd omdat je er vibrationeel nog niet geheel mee op ťťn lijn bent. En dat is normaal, nietwaar?

We noemen deze bijeenkomst de Kunst van het Toelaten en het is echt de kunst van het jezelf vibrationeel voorbereiden om alles waar je om gevraagd hebt te kunnen ontvangen. Het gaat er om dat je je vibrationeel geruststelt, dat je in balans komt, dat je beetje voor beetje gedachten kiest die minder weerstand in zich hebben.

Waar het echt om gaat is dat je begrijpt hoe belangrijk het is dat je jezelf goed voelt - en gedachten denkt die goed voelen - over ieder onderwerp wat maar belangrijk voor je is. Dat we het allemaal zo ingewikkeld maken is eigenlijk een wonder want dat is helemaal niet nodig.

Wij, maar jullie nog het meest, maken het ingewikkeld omdat je denkt dat je iedere gedachte dient uit te pluizen en moet bepalen welke gedachte het beste is. En als je vervolgens met anderen discussieert over wat het allerbeste is en wat echt is, raak je het spoor bijster. En wij willen je erop wijzen dat alles waar iemand lange tijd op focust, hun waarheid wordt.

Als je dus statistieken of bewijs gebruikt om jezelf een reden te geven om ergens aandacht aan te schenken, dan zeggen wij, dat is gewoon dom. Dat konden we misschien wat aardiger zeggen maar dat willen we niet want dit is wat het zeggen wil:

Omdat iemand anders er lang genoeg aandacht aan heeft gegeven,
kwamen ze ermee in harmonie en daardoor, ook al wilden ze dit niet,
manifesteerden ze het in hun leven en maakten het tot HUN waarheid of feit.

"En omdat zij het gedaan hebben, moet ik dat nu ook doen."

En wij zeggen, waarom zou je in hemelsnaam lang genoeg naar iets kijken wat ongewenst is totdat je een vibratie daarover in jezelf activeert, waardoor je het nu ook manifesteert? Dat is toch niet logisch!

Wij denken dat het komt omdat jullie, als fysieke wezens, dol zijn op de realiteit en vergeten zijn dat iemand het gecreŽerd heeft. Jullie zien de realiteit als iets wat bestudeerd moet worden, wat gedocumenteerd moet worden, waar geschiedenisboeken over geschreven en monumenten voor moeten worden opgericht en dat het generatie na generatie moet worden herkauwd. En waarom? Om de erfenis over te dragen.

Als wij in jullie fysieke schoenen zouden staan, zouden we begrijpen dat we Voorhoede-scheppers zijn, en wij zouden de gegevens van onze tijd-ruimte-realiteit doorzoeken om ideeŽn op te doen voor wat we zelf zouden willen creŽren. En dan zouden we ons daarop fixeren en de vibratie van ons wezen kneden om op ťťn lijn te komen met de dingen die we graag willen creŽren. En met minder moeite dan het leren van een computerprogramma, kun je op ťťn lijn komen met Bron-Energie en kun je alles hebben wat je wilt. Niets is off limit voor je.

Als jij het kunt identificeren als iets wat je wilt,
dan heeft dit Universum de mogelijkheid het je te leveren.
Maar het is noodzakelijk dat je een vibrationele match wordt met je verlangen.

Je kunt dus niet slordig blijven in je vibratie. Je kunt niet zomaar alles observeren. Je kunt niet zomaar de tv aanzetten en alles kijken wat ze je voorschotelen, want zij hebben daar bepaalde motieven voor. Televisie heeft ontdekt dat als ze het maar vaak genoeg aan je laten zien, je er samen mee begint te vibreren. Alle adverteer-experten hebben ontdekt dat als ze zichzelf kunnen laten zien, je uiteindelijk een vibrationele match wordt met datgene wat ze aanbieden. En dan zul je het aantrekken en zal het naar je toekomen.

Dat is gewoon goed zaken doen, zeggen de adverteerders. Maar wij zeggen je dat je een keus hebt in wat je laat vibreren in je leven. Laat die overvloed aan informatie je niet overspoelen en verwarren. Vereenvoudig het door te zeggen: Ik bezit Innerlijke Leiding in de vorm van emoties die me in ieder moment de vibrationele inhoud laten zien van de dingen waar ik mijn aandacht op richt. OF... Niets is belangrijker dan dat ik mezelf goed voel. OF... Ik ga mijn best doen om mezelf ten alle tijde zo goed mogelijk te voelen.

Met andere woorden, we verwachten niet van je dat je steeds de beste gedachte denkt die je ooit gedacht hebt en je op je allerbest voelt. Als wij in je fysieke schoenen zouden staan, zouden we doen wat we konden doen om ons zo goed mogelijk te voelen. En wat je dan eigenlijk doet is, je Innerlijke Leiding activeren om je van binnenuit - vanuit je Bredere Perspectief - te helpen op zoek te gaan naar gedachten die het beste voor je zijn en je te richten op Wie Je Werkelijk Bent en wat je werkelijk wilt.

Vaak voel je daar niets voor omdat je lang geleden ervan overtuigd werd dat je niet slim of wijs genoeg was om je eigen beslissingen te nemen over wat goed zou zijn voor je, dat ZIJ dat wel waren. En je gaf die autoriteit door van ouders naar leraren naar de regering naar religie, en daardoor vergaten de meesten van jullie dat je al die tijd Innerlijke Leiding bezat die je laat weten wat het beste is voor jou.

En vaak negeerde je die Innerlijke Leiding en verving dat door de goedkeuring van anderen te willen krijgen, en je lette daarbij niet op wat hun motief zou kunnen zijn. En we zeggen je dat hun motief altijd hetzelfde is: Zij geloven dat ze zich beter zullen voelen als jij je zo gedraagt dat zij zich beter zullen voelen.
En ze hebben gelijk, of niet?! Ze zullen zich inderdaad beter voelen als je je zo gedraagt dat zij zich beter zullen voelen.

Zou je het niet geweldig vinden als je een lijst zou maken van alles wat maar belangrijk voor je is en dat de wereld zich daarnaar zou voegen? Geen oorlogen meer, mensen die aardig zijn tegen elkaar, werk dat ineens klaar is; niet de hele snelweg ineens lamleggen alsjeblieft, liever beetje voor beetje.

Maar wat je bent gaan begrijpen is dat zij er niet zijn om jou een plezier te doen; ze zijn er om zichzelf een plezier te doen. En in het begin is het vaak moeilijk voor je om daar grip op te krijgen als wij zeggen dat je egoÔstisch moet zijn. Dat moet je zijn! Want alles en iedereen, ieder Bewustzijn in het Universum heeft alleen maar dat Zelf-perspectief. Je kunt niet door de ogen van een ander kijken. En wanneer je dat toch probeert, raakt het vervormd.

Als je dan merkt dat je alleen maar door je eigen ogen kunt kijken en dat, als je jezelf goed voelt, je toelaat dat je Bredere Perspectief, je Innerlijke Godskracht door je heen kijkt, dan begrijp je waarom je jezelf onder alle omstandigheden goed kunt voelen.... omdat je op ťťn lijn kunt komen met het Goede.

Mensen maken zich zorgen over iedereen die egoÔstisch georiŽnteerd is. "Als iedereen precies zou doen wat hij zou willen doen...wat voor een wereld zou dit dan toch zijn?"

En wij zeggen, een hele goede. Want als iedereen zou doen wat hij zou willen doen, dan zou iedereen zich vrij voelen. En als je jezelf vrij voelt, dan voel je je krachtig. En iedere negatieve emotie die er bestaat - hoor dit - iedere negatieve emotie die er bestaat is ontstaan omdat er ergens een gevoel van vrijheidsverlies is.

Als je denkt aan al die emoties, als je denkt aan vreugde en passie, liefde en waardering aan het ene eind van het spectrum, en wanhoop en depressie aan het andere eind, voel je dan niet dat er in de vreugde-zijde bekrachtiging en erkenning is of perceptie en vrijheid? En in de wanhoop-, depressie- en angst-zijde de perceptie is van machtsverlies?

Je creŽert je eigen leven, weet je, maar je moet je vibratie leren richten op wat je graag wilt. Creatie is niet dat je erop uit gaat om iets te krijgen. Creatie is jezelf vibrationeel voorbereiden - vanaf waar je nu staat in je krachtige NU - om al dat goede spul binnen te laten waar je om gevraagd hebt.

je krijgt de essentie van de dingen waar je over nadenkt

Dit Universum is gebaseerd op aantrekking.
Er wordt niets opgedrongen in dit Universum; het is alleen maar aantrekking. Wat zeggen wil, als ik in mijn fysieke lichaam ben en ik focus op dingen die goed voelen terwijl ik focus, dan geef ik een vibrationeel signaal af wat een match is met goede dingen.

Maar als ik naar iets kijk in de wereld wat verkeerd is - en er is genoeg om naar te kijken - en ik activeer datgene in mezelf waarvan ik denk dat het verkeerd is (en ik weet wanneer ik dat gedaan heb want ik voel me verschrikkelijk) en ik blijf daarop gericht met de goedbedoelde intentie het te laten verdwijnen of om het te fiksen, dan wordt het zelfs een vaak-geactiveerde vibratie.

Dat is wat een overtuiging eigenlijk is: een gedachte die zo gemakkelijk te denken is omdat ik het lange tijd geoefend heb. En nu heb ik deze vibrationele gewoonte en nu kan wat ik werkelijk wil niet komen omdat ik op een andere vibrationele frequentie zit.

Je kunt je radio niet op 6.30 AM zetten en horen wat op 98.6 FM wordt uitgezonden; de frequenties moeten gelijk zijn. En je kunt geen vibrationele match zijn met te weinig geld, en tegelijkertijd meer geld binnen laten stromen. Je kunt niet bewust zijn van een ziekte in je lichaam en nergens anders meer aan denken en daar ontmoedigd, depressief en angstig over zijn, en tegelijkertijd Welzijn binnen laten; het zijn verschillende vibrationele frequenties.

CreŽren draait om het vibrationeel afstemmen. CreŽren draait om het nemen van de emotionele reis, de reis van bezorgdheid naar hoop.

De emotionele reis zegt: ik hoef alleen maar van bezorgdheid over te weinig geld verschuiven naar hopen en geloven dat er genoeg geld zal zijn. En wanneer ik die vibrationele verschuiving maak - dat als ik aan geld denk ik mezelf rustig en goed voel in plaats van paniekerig en bezorgd - wanneer ik die vibrationele verschuiving gemaakt heb zal het Universum alles regelen. Het Universum is de conciŽrge, het uitzendbureau, de coŲrdinator, de manager in de lucht die alles voor me zal regelen.

Je hebt niet genoeg uren op een dag of energie en tijd om dingen te laten gebeuren. Je moet een houding hebben van 'toelaten dat het goede spul komt'. De reden waarom we hier zo op aandringen is omdat wij kunnen zien wat er in je vibrationele voorraad zit. Steeds als je moest werken en je vond het niet leuk, lanceerde je duidelijke pijlen met een verlangen over wat je liever wilde. Steeds als je niet goed behandeld werd, lanceerde je een pijl over iets wat beter zou zijn. Steeds als je het gevoel had dat je meer geld verdiende, lanceerde je een pijl die meer geld in je toekomst stopte.

Je toekomstige leven zit zo vol met al dit goede spul wat je graag wilt! Maar hier ben je dan, je blijft de drum slaan van waar je nu bent, je spreekt erover met collega's en vrienden en je moeder dat het niet gaat zoals je graag zou willen... En hier staat dit magnifieke toekomstige leven, helemaal voor jou opgesteld met jouw naam erop, helemaal klaar voor jou. Klaar voor de tijd dat je relaxt en jezelf oefent in een positievere verwachting over de goede dingen die eraan komen.

Het hele Universum zal op je reageren, vooral de cellen van je lichaam - alles zal op je reageren - maar als je het vibrationele werk niet doet, is er niet genoeg actie in de hele wereld om het voor elkaar te krijgen. En daarom geloven maar zo weinig mensen dat je je eigen leven creŽert. Je wilt dingen, en je praat over dingen die je wilt vanuit een vibratie die je niet consequent aanbiedt.


Manifestaties worden geboren vanuit je verlangen.

De Kunst van het Toelaten betekent dat je voor eens en altijd begrijpt dat alles Vibrationeel is, dat dit Universum gebaseerd is op toevoegen, niet op buitensluiten. Als je iets ziet wat je graag wilt, zeg je er 'ja' tegen en voeg je het toe aan je vibratie. Als je iets ziet wat je niet wilt en je zegt er 'nee' tegen dan voeg je het toe aan je vibratie.

Je hebt dus al die dingen die je wilt maar ook dingen die je niet wilt in je vibratie. En voor de meeste mensen geldt.....wat je nu ziet, is wat er zich in je vibratie bevindt. Als je dus iets ziet wat goed is, dan voel je je goed. Als je iets ziet wat slecht is, dan voel je je slecht. Je oefent je kracht niet om jezelf te voelen zoals je verkiest omdat je zo in de realiteit gelooft! En we zeggen je, de realiteit betekent helemaal niets! Het is de som van wat iemand gedacht heeft.

Het is het niet waard om je er druk over te maken. Het is het niet waard om je complete aandacht aan te schenken. En het is het zeker niet waard om op te schrijven en het te blijven herinneren en te herhalen in je vibratie, en het van generatie op generatie door te geven - of het moet iets zijn wat je ontzettend leuk vindt.

Als je naar de tv kijkt, hoeveel daarvan vindt je echt heel erg leuk?
Esther is echt op zoek naar dingen die opbeurend zijn. En eindelijk zegt ze, "Weet je, het is het niet waard. Er is zoveel op tv wat niet goed voelt." Maar uiteindelijk vindt ze toch iets als ze maar doorzet. Er is zoveel potentie voor mooie dingen in je leven - maar je moet het besluit nemen dat het belangrijk genoeg is om ernaar op zoek te gaan.

Als je dus vrienden moet bellen waarvan sommige altijd wat te klagen hebben en sommige niet, welke zou je dan het beste kunnen bellen? Als je herinneringen hebt waarvan sommige je van streek maken en sommige inspirerend zijn, welke zijn dan de moeite waard om te herhalen? Als je tv-programma's hebt die je steeds tot nadenken stemmen of waardoor je je minder vrij of minder veilig voelt, en tv-programma's waar je vrolijk van wordt, welke zijn dan de moeite waard om naar te kijken denk je?

Als wij in je fysieke schoenen zouden staan, zouden we in de realiteit op zoek gaan naar het goede spul, en zouden we het goed-voelende spul regelmatig in onszelf activeren zodat de Wet van Aantrekking je er meer van begint te brengen.

Jerry en Esther hebben een vriend met een nieuwe Tivo, een opname apparaat voor de tv, die lijkt te leren wat ze willen zien. Als ze eenmaal iets gekeken hebben dan zegt Tivo, "Als je dat leuk vindt, dan vindt je dit misschien ook leuk. Als je dat leuk vindt, dan vindt je dit misschien ook leuk."

En zo werkt de Wet van Aantrekking ook. Als je ergens een tijdje aandacht aan schenkt, zegt het Universum, als je dat leuk vindt, dan vindt je dit misschien ook leuk. Als je dit niet leuk vindt, vindt je dit waarschijnlijk ook niet leuk. Oh, ben je daar bezorgd over? Wat vind je hiervan? Oh, je vond het niet leuk dat dit gebeurde? Nou, dan zul je dit helemaal niet leuk vinden....!

Met andere woorden, het Universum is dit prachtige, consistente, altijd op je vibratie reagerende, niet-oordelende - niet iets proberen te laten gebeuren - mechanisme in je leven. Het geeft je continue feedback van waar je vibrationeel ergens bent. En is het niet mooi als je herkent dat 'wat ik denk en voel en wat zich manifesteert, altijd een match is'?

Wat we dus zeggen willen is dat je je bewust moet worden van waar je vibrationeel mee bezig bent vůůrdat het zich manifesteert. Oh, het kan ook anders hoor. Je kunt wachten tot het zich manifesteert en dan je gedachten erover aanpassen, maar het is meestal moeilijker om je aandacht van iets af te halen als het zich gemanifesteerd heeft omdat jullie zulke realisten zijn......realiteit-isten. (Spellingcontrole zal dit woord haten. Realitisten. Realiteit-isten.)

Jullie zijn zo gefocust op de realiteit en blazen die zo op; vinden de realiteit zo'n belangrijke reden. "Het is toch waar," zeg je. En wij zeggen, nou en? Er zijn allerlei dingen waar! Wees selectiever in wat je meeneemt uit de stapels 'waarheid' voordat je het activeert in je eigen leven.

Wij willen dat je opmerkt dat het Welzijn enorm is ten opzichte van niet-welzijn. En wanneer je daar de drum van begint te slaan, zul je iemand worden die onder alle omstandigheden gedijt, en je zult rondgaan in een bubbel van Welzijn, waar je ook gaat.

Maar als je een activist bent die denkt de dingen op te moeten rakelen en moeilijkheden moet veroorzaken voordat iemand zal luisteren, dan zeggen we, ten eerste ben jij iemand die naar de moeilijkheden luistert en die moeilijkheden in z'n vibratie activeert - en je kunt geen Welzijn behouden terwijl je moeilijkheden activeert.

En velen zeggen, "Maar Abraham, ik kan mezelf toch niet goed voelen als er anderen zijn waar het niet goed mee gaat. Ik moet er iets aan doen!" En wij zeggen, je kunt niet ziek genoeg worden om zieke mensen beter te maken. Je kunt niet arm genoeg zijn om arme mensen aan geld te helpen. Het enige wat je te geven hebt is je verbinding met Bron-Energie, en als je niets te geven hebt dan ben je voor niemand waardevol.

Hoe komt het dan toch dat je het gevoel hebt dat het niet okť is om het zelf goed te hebben als een ander het niet goed heeft? Je bagatelliseert je eigen Welzijn. Je probeert het niet al te goed te hebben omdat je niet wilt dat er misbruik van wordt gemaakt, je wilt niet meer dan je deel aan Welzijn krijgen.

Vrienden, je kunt niet meer dan je eigen deel aan Welzijn krijgen, en er is genoeg voor iedereen. Iedereen is aangesloten op de Stroom van Welzijn. Het is niet mogelijk dat het jou voorspoedig gaat en dat een ander daardoor niets meer krijgt.

Je zegt toch niet, "Oh, ik ben al zo lang gezond. Ik denk dat ik de komende 10 jaar maar eens ziek zal zijn zodat een ander gezond kan zijn die dat nog niet is." Je weet dat dit onzin is. Je vergelijkt hun welzijn of ziekte niet met jezelf. Je weet dat er geen zwembad van welzijn is waar jij meer dan jouw aandeel uitslurpt.

Maar als het om geld gaat doe je dat wel. Je doet het ook met land/grond. Je doet dat niet met helderheid. Je zegt niet, "Oh, ik denk dat ik deze week verward zal zijn. Ik heb een collega die zo in de war is. Ik denk dat ik mijn helderheid opgeef voor haar. Ik geef je mijn helderheid. Deze week zal ik wel dom zijn."

In plaats daarvan zeg je, "We kunnen ons aansluiten op Helderheid. We kunnen ons aansluiten op Overvloed. We kunnen ons aansluiten op Welzijn. De Stroom is groot genoeg voor ons allemaal." En wij zijn er om je te laten weten dat de Stroom evenredig is aan waar jij om vraagt.

Maar hier is iets wat velen niet begrijpen, en we hebben het nooit eerder zo verteld:

Als je door het contrast heen gaat en je al die verlangens lanceert, dan groeit de Stroom.
De Stroom is geboren uit je verlangens. En de Stroom is ENORM als je het vergelijkt met wat jij binnenlaat.

Dat bedoelen we met je Vibrationele Voorraad. Er is zo'n enorme Overvloed en zoveel Welzijn. Weet je, dat er al oplossingen zijn voor problemen die zich nog niet in je leven hebben voorgedaan? Ze komen in het spoor van ieder probleem wat je mee gaat maken - die je overigens niet mee hoeft te maken. Je zou je vibratie aan kunnen passen, maar zoals het er nu uitziet, zul je er nog genoeg mee gaan maken.

Je hebt dus problemen klaar staan, maar ieder probleem wordt op de voet gevolgd door een oplossing. Besef je dat je het gat tussen het probleem en de oplossing zou kunnen verkleinen zodat je het probleem niet eens zou hoeven doorleven?

Als je eenmaal begrijpt dat Bron-Energie op de dingen vooruitloopt, dan begin je te geloven in je Welzijn. Maar als je gelooft dat er waarde zit in lijden, of dat het je niet goed mag gaan omdat je iemand kent waar het niet goed mee gaat, of dat je zoveel van hen houdt dat je hen al je aandacht moet geven zodat je je nu net zo beroerd voelt als zij. Dan hou je het Welzijn tegen wat er voor jou zou moeten zijn.

Dat is okť. Je kunt het niet fout doen en je bent er nooit klaar mee. Daarom kun je het niet fout doen, omdat je er nooit klaar mee bent. Want waar je ook staat en hoe slecht het ook voelt voor je, vanaf deze plek lanceer je pijlen van verlangen waar het Universum direct mee aan het werk gaat.

Het wordt dus beter en beter voor jullie. De vraag is alleen, laat jij toe dat al die verbetering in je leven kan komen? En als het antwoord is, "Ja, ik werk er iedere dag aan om mijzelf goed te voelen. Ik probeer mezelf gerust te stellen. Als een negatieve gedachte opkomt en een negatief gevoel veroorzaakt, dan probeer ik dat te verzachten." Dan laat je iedere dag meer Welzijn binnen voor jezelf.

Wees niet bezorgd dat de wereld het niet horen kan - leef het gewoon. Uiteindelijk zal door jouw duidelijke voorbeeld het anderen opvallen en je vragen, "Wat is je geheim?" En dan kan je je verhaal vertellen. "Ik dacht lange tijd niet aan mezelf en lette niet op hoe ik me voelde. Ik probeerde me te laten leiden door wat anderen van me verlangden. Maar weet je, zij waren het niet eens met elkaar en daardoor werd ik steeds meer van mijn stuk gebracht. Zij konden maar niet beslissen hoe ik zou moeten zijn. Ik had niet de juiste kleur, niet de juiste religie of had niet de juiste politieke partij. Hoe hard ze ook probeerden, er was geen consistente leiding.

Dus was ik zus en zo, dan weer zo of zo. En toen herinnerde ik me dat het de bedoeling was dat ik me goed zou moeten voelen. En ik zeg het eerlijk, ik werd gewoon egoÔstisch genoeg om te letten op hoe IK me voelde. Ik begon mijn gedachten te richten op dingen die goed voelden. En hoe meer ik dit deed, hoe beter ik mezelf voelde. En hoe beter ik me voelde, hoe beter het werd. En hoe vaker ik het deed, hoe beter ik me voelde en hoe beter het ging met mij....totdat het me op alle fronten goed ging."

En dan zegt je vriend waar het niet zo goed mee gaat, "EgoÔst."
En op dat punt zeg je, "Probeer het, het zal je bevallen, zo heb ik ontdekt. Ik had niets te geven totdat ik aanhaakte op de bronnen van Welzijn. En nu ben ik overvloedig, dus kan ik rijkelijk geven. Ik ben helder van geest, dus kan ik goed begeleiden. Ik voel me heerlijk, dus mijn lichaam zal lange tijd meegaan. Met andere woorden, ik ben aangesloten op de bronnen van het Universum en kan nu duidelijk voelen dat ik het verlengde ben van Bron-Energie. Ik ben nu de Gods-Kracht waar ik zovelen over heb horen spreken. Ik leef nu waarvan ik altijd wist dat het waar moest zijn. Ik ben thuisgekomen bij de bronnen van Welzijn!"

Goed.

Abraham
29-9-2004 Syracuse
www.abraham-hicks.com


Je zult je vibratie moeten ontdoen van de dingen die je dwarszitten.