HET EGO

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

We horen zo vaak van onze fysieke vrienden dat ze zich niet op hun gemak voelen met het Ego.
Het is net alsof ze het gevoel hebben dat hun Ego in competitie is met de Ziel of zo.
Sowieso bedoelt iedereen weer iets anders als ze het woord Ego gebruiken. Niemand begrijpt eigenlijk echt wat een ander ermee zeggen wil.

Wat wij met Ego bedoelen is het fysieke facet van jou, je brein, je persoonlijkheid, je stemming, je instelling, JIJ in dit fysieke lichaam, de FOCUSSER.

Vanuit het Niet-Fysieke perspectief focuste je jezelf in dit fysieke Ego, en dit fysieke Ego onderzoekt de variëteit van deze wereld en komt tot nieuwe voorkeuren die je Ziel of Grotere Zelf vervolgens WORDT.

Het Ego voelt alleen maar ongemakkelijk als het afgescheiden is van Wie Je Werkelijk Bent - met andere woorden, als je gegroeid bent maar niet toelaat dat je het ook bent, dát voelt pas ongemakkelijk.

Maar als je steeds weer omdraait totdat je weer op één lijn zit met Wie Je Bent, zodat je spreekt vanuit de BRON-verbinding, dán voel je jezelf geweldig.

En de reden dat het woord Ego in deze fysieke omgeving zo'n slechte reputatie heeft is omdat men erover praat vanuit die staat van onbalans en dan zegt dat 'spreken vanuit je Ego niet goed is.'

Maar wij zeggen je: Afgescheiden zijn van Bron-Energie voelt niet goed en meer is het niet.

Abraham


----------------------------


Als wij het woord Ego gebruiken, nadat iemand zoals jij het ons vraagt, dan bedoelen we....Punt van Aandacht. En het Punt van Aandacht betekent alles want het is je Aantrekkingspunt. En als jij je goed wilt voelen in deze wereld en je reden voor dit leven wilt vervullen - en dat willen jullie allemaal - dan móet je je bewust zijn van waar je bent. Je móet je bewust zijn van je vibrationele standpunt. En ja, dat is egoïstisch. En ja, dat is het beste standpunt, zie je. En iemand die dit niet is of iemand die ertegen is, begrijpt het ofwel helemaal verkeerd, of ze zijn zo uit balans met hun eigen welzijn dat ze terugvechten door zich overal tegen af te zetten.

Ego, Perspectief, Zijn.....is vanuit ons punt gezien allemaal hetzelfde.

.....en de reden dat men iemand zoals jij misschien egoïstisch noemt is omdat je jouw innerlijke leiding volgt in plaats dat je doet zoals zij het graag willen zien! Je zoekt egoïstisch je kracht, je balans en je vreugde. "Hoe dúrf je zo egoïstisch te zijn in plaats dat je doet zoals IK het graag hebben wil zodat IK me beter zal voelen!"

Ego is zo'n heerlijk onderwerp .... want het wordt zo misbegrepen.

Abraham
1-11-2014 Ashville


----------------------------


Jouw Ego is het bewuste, fysieke perspectief.

Het is dat deel van jou dat het mogelijk maakt om jouw definitie toe te voegen aan jouw Bredere Perspectief.

Met andere woorden, wanneer je dit perspectief niet hebben zou, deze mogelijkheid om waar te nemen en te focussen, dit Ego, dan zou je van weinig belang zijn voor het Grotere Geheel.

Je wilt je dus echt niet ontdoen van het Ego maar je wilt de vibratie van dat Ego wel in Harmonie brengen met de vibratie van je Innerlijk Wezen.

Wij zien je als een 'trechter', een zeer brede trechter met het bredere einde gericht in de Niet-Fysieke Energie waar die Pure, Positieve Energie de trechter instroomt. En het smalle deel van de trechter zit in deze tijd en plaats en staat gericht op alles waar jij op dit moment op focust.

Wanneer je jezelf nu goed voelt... als jij egoïstisch genoeg bent om op zoek te gaan naar redenen om je Goed te Voelen.....dan staat jouw trechter wijd open en al die Pure, Positieve Energie stroomt door jou heen deze tijd en plaats binnen, én naar datgene waar jij op dat moment op gefocust bent ....en door jouw aandacht er op, daar nu baat bij heeft, zie je?

Mensen die zich willen ontdoen van het Ego willen zich eigenlijk ontdoen van alles wat negatief is, maar het Ego kan zowel Positief als Negatief zijn. Het kan in harmonie zijn met de vibratie van het Innerlijke of niet.

Velen geloven dat als ze zich ontdoen van het Ego ze vanzelf het Niet-fysieke Zelf worden, maar als dit je doel was geweest dan was je wel in het Niet-fysieke gebleven.

Je doel is niet om dat te worden wat je al was. Je doel is om voort te gaan en jouw perspectief te geven wat tot groot voordeel dient van Al Wat Is. Jouw Ego of perspectief is essentieel voor deze Voorhoede in het Denken. Zonder jouw mogelijkheid om waar te nemen, zonder jouw mogelijkheid om op elkaar te reageren heeft het geen zin dat je hier bent.

Jouw Innerlijk Wezen is niet zonder Ego. Ego is een bewustzijn van het Zelf! En als jij geen bewustzijn hebt van het Zelf dan kun je ook niet verder dan dat focussen.

Je EGO is BELANGRIJK en GOED dat het er is!

Abraham
www.abraham-hicks.com

Je EGO is BELANGRIJK en GOED dat het er is!