ETEN EN DI╦TEN
compilatie

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Gast: Ik wil jullie even kort vertellen wat mijn dieet is.

Abraham: We zijn niet ge´nteresseerd.

Gast: Want?

Abraham: Want wat wij van jouw dieet vinden doet er niet toe.

Gast: Ik zou graag willen weten of jullie een idee hadden om het aan te passen?

Abraham: Helemaal niet, en dit is de reden waarom. We plagen je wat, maar we hebben wel een belangrijk punt hier.

Je hebt dus je leven geleefd en pijlen gelanceerd over hoe je jezelf wilt voelen in je lichaam. En de overtuigingen die je hebt, staan voor je balans of je weerstand.

Welnu, laten we zeggen dat je wilt dat het goed met je gaat en dat je gelooft dat dit specifieke dieet daarvoor zal zorgen. Deze overtuiging zorgt ervoor dat er nu geen vibrationele onbalans in je is, en wat je eet zal je daardoor heel goed dienen.

En dan ga je naar een of andere workshop waar iemand zegt, "Oh, maar ik zie moeilijkheden in je dieet." En als zij nu in jou het bewustzijn activeren dat je toch niet zo goed eet als je dacht dat je deed, nu zal er een vibrationele onbalans ontstaan tussen wat je wilt en waar je bent.

En nu zal het voedsel wat je in eerste instantie at en jou goed diende, nu niet meer goed dienen.

Niet omdat je het eet, maar omdat je vibraties nu tegengesteld zijn.

Abraham-Hicks
27-8-2005 Sedona

Als de impuls komt vanuit de gedachte die goed voelt, volg het dan op.

ZIJN ER SCHADELIJKE DI╦TEN?

Gast: Ik heb een vraag. Ik weet hoe belangrijk gedachten en gevoelens zijn, maar zijn er acties die we ondernemen die schadelijk zijn voor onze gezondheid? Bijvoorbeeld transvet, suiker, eten uit de magnetron.....

Abraham: Gedachtevibratie betekent alles en actie is in verhouding onbelangrijk. Maar je kunt de actie niet los zien van je gedachte over de actie. Met andere woorden, als je gelooft dat de actie die je uitvoert goed is, dan is je vibratie meer in balans dan wanneer je gelooft dat je actie slecht is.

Neem twee mensen, schrijf hen een identiek dieet voor waarvan de ene gelooft dat dit goed is en de ander gelooft dat het niet goed is, en je zou twee verschillende resultaten krijgen van precies hetzelfde dieet. Het gaat namelijk niet om wat ze eten....het gaat om HOE ZE ZICHZELF VOELEN OVER WAT ZE ETEN.

We zijn verbaasd dat iemand nog wel iets te eten kan vinden....want iemand die jij vertrouwd heeft gezegd dat met al dat eten wel iets fout is. "Er zitten kleurstoffen in, er zitten slechte chemicaliŰn in, het bevat conserveringsmiddelen, het bevat vet of koolhydraten, er zit vergif in." De meeste van jullie zijn bevreesd als ze ervoor gaan zitten. Je eten maakt je bang.

We zien jullie in restaurants. In plaats dat je op je gemak zit, genietend en verliefd, kijk je schuldig en met afschuw naar de menukaart. Je voelt jezelf al schuldig nog voordat het aan je vork zit, je verontschuldigend voornemend dat je maar een beetje gaat eten, terwijl je eigenlijk van plan bent om alles op te eten.

Met andere woorden, met geen enkel onderwerp lig je zo overhoop dan je Relatie met Eten.

En wij zouden willen dat je vrede sluit met je eten. En als je vrede sluit met je eten, dan zal het voedsel wat je eet je goed dienen. Maar zolang als je er slecht over denkt.... Het ergste wat iemand kan doen is, geloven dat iets verkeerd of slecht is, en het dan toch doen.

Gast: Dus zolang we onszelf goed voelen kunnen we alles eten?

Abraham: We zullen het anders zeggen....Oefen jezelf in het goed voelen. Eet zoals je bent. Met andere woorden, laat je actie zijn wat het is en doe je best om vrede te sluiten met wat je doet. En dan, als je vrede sluit met wat je doet, zul je geleidelijk aan afstevenen op het beste voedsel wat aan je verwachtingen voldoet.

En als je zegt, "Kan ik dan bleekmiddel drinken en daarop gedijen?" dan zouden we zeggen, waarschijnlijk niet want je weet teveel over bleekmiddel, zie je. Maar wees hier niet extreem in. Met andere woorden, doe niet moeilijk. Als je jezelf goed voelt, zul je gedijen.

Je emoties zijn je indicatie of je in balans bent met Bron-Energie.

Je lichaam is een echte chemische fabriek. En als je voedsel consumeert, zal je chemische fabriek diverse chemische handelingen uitvoeren om het voedsel wat je eet te benutten. Het combineren en benutten van de elementen is iets waar je lichaam erg goed in is.

Zo kan een baby, die nog niet geprogrammeerd is met al deze informatie, en nog niet zo lang be´nvloed is door een bezorgde moeder, dingen eten wat deze chemische fabriek effectief kan verwerken. Daarom zullen de meeste kinderen, zelfs zij die grootgebracht zijn met diŰten die jij helemaal niet goed zou noemen, het niet veel anders doen dan zij die grootgebracht zijn met wat hun moeders het allerbeste dieet vinden. Want vooral in de eerste jaren, werken deze chemische fabrieken ontzettend goed.

Je zou een verslaving kunnen hebben van een Twinkie, niets afwetende van alle redenen waarom je geen Twinkie zou moeten eten, en je chemische fabriek zou het bestanddeel eruit halen dat het wilde wat in de Twinkie zit - wat ook de reden is dat je de impuls kreeg om de Twinkie te eten.

Maar als je de Twinkie eet en je voelt negatieve emotie omdat je de Twinkie eet, dan hef je alle voordelen op die je chemische fabriek je zou kunnen geven.

Abraham-Hicks
14-5-2005 Tarrytown

-------------------

Je moet de plek bereiken waar je weet dat het Welzijn er is en dat je je best doet met keuzes maken. Dus als je naar de Twinkie kijkt - die iemand anders van alle kanten veroordeeld heeft - dan zeg je, "Deze Twinkie bevat deze fijne bestanddelen:

Het bevat het plezier als het door mijn mond glijdt (yum yum). Het bevat energie. Het bevat oliŰn en vetten. Het bevat vitaminen die ze in de crŔme-vulling gestopt hebben."

Met andere woorden, als je jezelf emotioneel in balans kunt brengen met wat je eet, dan zal het je iedere keer weer dienen.

Abraham-Hicks
27-8-2005 Sedona

Je lichaam reageert zo omdat jij frites als junkfood ziet.

HOE VOEL JE JEZELF?

Je chemische fabriek kan datgene wat je eet effectief verwerken....BEHALVE als je er boos om bent, of angstig over bent of je er schuldig over voelt. Als je geen vrede sluit met wat je eet, maak je het voor je lichaam moeilijker om het te verwerken. Als je houdt van wat je eet...

Dat is ook wat er zo fout is gegaan in jullie cultuur vandaag de dag. Eerst hield je van eten, maar nu is al het eten je vijand geworden!

Het is zeldzaam als iemand alles kan eten zonder eraan te denken dat er iets in zit wat je niet zou moeten eten. Het is ongewoon een mens te vinden die echt kan genieten van zijn eten.

In plaats daarvan denk je, "Oh, er zitten koolhydraten in. Oh, de cholesterol wat erin zit, het vet wat erin zit, het zout, kleurstof nummer wat dan ook, conserveringsmiddelen. Dit is niet goed."

Je hebt een haat/liefde verhouding met eten. Je wilt het omdat de cellen van je lichaam erom vragen. Je werd geboren met deze sturing die je laat weten wanneer het tijd is om bij te tanken. Je hebt dit cellulaire verlangen naar voedsel, maar nog voordat je het hebt doorgeslikt, heb je al een vibrationele muur van weerstand opgeroepen waardoor je lichaam het voedsel moeilijker kan verwerken.

Daarom kunnen verschillende mensen hetzelfde voedsel eten en andere resultaten krijgen. Daarom is dat. Als het alleen aan het voedsel lag, zou je dezelfde resultaten krijgen. Als dat zo was, dan hadden jullie lang geleden al een formule gevonden die voor iedereen werkt: DIT voedsel betekent DIT, DIT voedsel doet DIT, deze combinatie van eten doet DIT.

Maar de reden dat jullie dat niet gevonden hebben, de reden waarom er zo gigantisch veel boeken over geschreven zijn is, omdat jullie de enige factor weglaten die er toe doet en dat is de factor van weerstand of toelaten.

Het gaat niet om wat je eet maar om hoe je je VOELT als je het eet.
Het gaat niet om wat je eet maar om hoe je je VOELT als je het eet.
Het gaat niet om wat je eet maar om hoe je je VOELT als je het eet.

Het gaat niet om wat je zegt maar om hoe je je VOELT als je het zegt.
Het gaat niet om wat je doet maar om hoe je je VOELT als je het doet.

HET GAAT ALLEEN MAAR OM HOE JE JEZELF VOELT.

Jerry: Kan ik nog iets vragen?

Als kind reisde ik met een circus mee en de leeuwentemmer van dit circus - ze noemden hem El Flappo - beweerde dat hij nog nooit een maaltijd gegeten had. Hij leefde op bier. Hij dronk ongeveer 48 flesjes bier per dag. En wij bespioneerden hem om te zien of hij ergens iets ging eten. We hadden een eettent maar niemand had hem daar ooit zien eten. Kon zijn lichaam gewoon voldoende uit dat bier halen om te blijven leven?

Abraham: Ja, en het is geen slechte keuze. [lol] Er zit heel wat voedingswaarde in bier.

Jerry: Het werkt echt dus? OkÚ wij waren nieuwsgierig maar we konden hem er nooit op betrappen dat hij iets at.

Abraham: Wij vinden het maar vreemd dat dit een verrassing voor je is. Kijk naar het vee in de wei. Ze hebben niet veel variatie. En jij zegt, oh maar zij zijn anders. En wij zeggen, ja, ze denken anders. Variatie in eten is goed voor jullie maar niet noodzakelijk.

Jerry: In onze familie waren het niet zo'n drinkers. Mijn moeder had ieder jaar een glaasje wijn en vader probeerde, iedere maand als hij z'n loon kreeg, er tussenuit te piepen voor een biertje. Dus toen deze man al dat bier dronk, was dat een geweldige gebeurtenis.

Abraham: Jij leeft op zalm en spinazie. Je hebt een zeer beperkt dieet.

Jerry: Dat klopt. Dat is eigenlijk niet veel anders.

Abraham: Een goed moment voor een verfrissing.

Abraham-Hicks
30-10-2006 Boca Raton


---------------------


METABOLISME

Als je je dik voelt, zal je eten je dikker maken. Echt waar!
Als je je slank voelt, zal je eten je slank houden. Echt waar!

Je moet dit toch begrijpen want je ziet mensen dezelfde dingen eten met andere resultaten. En dan zeg je, "Oh ja maar dat ligt aan hun metabolisme." En wij zeggen, wat denk je dat metabolisme is?

Metabolisme is je vibrationele reactie op het moment.
Metabolisme is hoe de Energie door je lichaam stroomt.
En alles komt als reactie op hoe je jezelf voelt - alles!

Alles is geest over de materie. Iedere ziekte is eerst mentaal. Alles is gedachte. Alles is vibratie. Alles draait om hoe je jezelf voelt. Daarom willen we ook dat je scenario's oefent die goed voelen en niet let op de realiteit. Realiteit is alleen maar een moment in de tijd wat je blijft herhalen.

Abraham-Hicks
11-5-2002 Silver Spring

Je lichaam volgt altijd je lijn van gedachten.

RAMPAGE OVER ETEN

"Ik hou van eten!
Eten is mijn vriend.
Ik kies altijd goed.
Ik weet wat te doen.

Er is veel variatie in mijn leven.
Mijn lichaam weet wat ermee te doen.
Ik kom steeds meer in balans.
Het voelt goed om te eten.
Het voelt goed om mijn lichaam te voelen.
Eten is voor verkwikking.

Genot is een groot onderdeel van eten.
Eten is om mee te spelen.
Eten is om iets mee te vieren.
Eten is om van te houden.
Eten draait om liefde.

Eten is om dit magnifieke lichaam te onderhouden.
Eten is mijn vriend.
Ik hou van mijn lichaam.
Mijn lichaam is zo goed voor me.
Mijn lichaam weet wat te doen.
Ik ben zo in balans.
Ik ben zo verbonden met Bron-Energie.

Mijn Bron is dol op wat ik eet.
Mijn Bron heeft me daartoe ge´nspireerd.
Mijn Innerlijk Wezen eet via mij.
Mijn Innerlijk Wezen houdt van wat ik eet.
Mijn Innerlijk Wezen verzorgt de energie van mijn lichaam.
Voor mijn metabolisme wordt gezorgd.
Mijn machine functioneert perfect.

Ik geef het de juiste brandstof.
Het werkt prima.
Mijn momenten zijn krachtig.
Het leven is goed voor mij.
Eten is mijn vriend.
Eten is brandstof.
Eten is leuk.
Eten is zo goed.

Mijn lichaam is zo stabiel.
Mijn lichaam is zo zeker.
Het bestaat uit zoveel intelligentie.
Het weet wat het moet doen.
Ik ben hiermee in balans.
Het leven is goed.
....Wanneer gaan we eten ?!?


Abraham-Hicks
www.abraham-hicks.com

food is love