VAN DEPRESSIE NAAR VREUGDE
Omhoog op de Emotionele Ladder

Abraham via Esther Hicks
Vertaling Annelie v Eijk

Bron-Energie beantwoordt je verlangens onmiddellijk. Maar bij jou is er vaak een verschil in vibratie tussen waar je nu bent - met te weinig geld, met een ziekte, met een voet die pijn doet of met iemand die niet van je houdt - en waar je graag wilt zijn. Dus nu heb je twee verschillende vibraties in jezelf gaande waar je de relativiteit van kunt aflezen.

Als Jerry en Esther van Phoenix naar San Diego reizen en 400 mijl door de woestijn reizen, dan zijn ze die 400 mijl meestal nog niet waar ze willen zijn, maar ze verliezen de moed niet omdat ze de reis snappen. Ze weten dat het 400 mijl is van Phoenix naar San Diego. Ze weten dat ze naar het westen moeten. Ze weten dat als ze met een redelijke snelheid blijven rijden ze er wel komen. Dus ze stoppen niet moedeloos ergens halverwege in Yuma omdat ze nog niet in San Diego zijn. Ze keren niet gedesoriŽnteerd om, om terug te gaan naar Phoenix. Ze snappen de reis; het is gemakkelijk als je kaarten, verkeersborden en een navigatiesysteem hebt. Dus ook al gaan er heel wat mijlen voorbij voordat ze op de plaats van bestemming zijn, ze blijven onderweg happy want ze weten dat ze er toch wel komen.

Soms zien we jullie in je 'Phoenix' met niet genoeg geld of iemand die niet van je houdt, of een lichaam wat ziek is of pijn doet. En dan ga je goed op weg naar herstel, goed op weg naar Welzijn. Maar dan stop je ergens halverwege omdat je ontmoedigd bent en neem je de stand op en zeg je, "Ik ben er nog niet." Vervolgens keer je om en ga je weer terug naar Phoenix, omdat je de reis meestal niet zo goed snapt. En toch kan dit wel, als je de vibrationele relativiteit maar snapt tussen hoe je jezelf voelt en hoe je je wilt voelen, of tussen waar je bent en waar je wilt zijn.

Als je Bron dus in overeenstemming is met dit ding wat je graag wilt, maar jij slaat de drum van de afwezigheid ervan, dan zul je dat vibrationele verschil gaan voelen. Dat is wat negatieve emotie is.
Als je erg graag iets wilt en denkt aan het hebben ervan en je voelt de passie, je voelt dat enthousiasme, dan wil dit zeggen dat jij en je Innerlijk Wezen en je verlangen, vibrationeel in balans zijn en dat je goed op weg bent.

ALS HET GOED VOELT, IS HET GOED.

Vandaag laten we jullie zien hoe je bij alles waar je het over wilt hebben, kunt stijgen op de Emotionele Ladder. En met de Emotionele Ladder bedoelen we de vibrationele relativiteitsmeter. Dat is de meter die jou op dit moment laat weten hoeveel weerstand je biedt of hoeveel je toelaat.

Wat bedoelen we daarmee? Jullie zijn het verlengde van Bron-Energie. Jullie zijn Pure, Positieve Energie in fysieke lichamen. De enige Bron die ooit naar en door jullie heen stroomt is die van Wel-Zijn - vloeibare liefde, Pure, Positieve Energie. Er is geen bron van slechtheid of van het kwade, weet je.

Welnu, je kunt je ergens op richten en daar lang genoeg de drum van blijven slaan om een vibratie te activeren die compleet tegenovergesteld is aan Welzijn, en daardoor laat je het Welzijn niet toe. Het gaat om het toelaten of niet toelaten; het gaat om het toelaten van het Welzijn of het weerstand bieden tegen het Welzijn, en dat bepaalt je ervaring met alle dingen.

Er stroomt dus alleen maar Welzijn naar je toe, en je Emotionele Leiding vertelt je over deze vibrationele relativiteit. Je Innerlijk Wezen, je Bron, vibreert hier op deze Pure, Positieve plek, wat voelt als liefde, vreugde, waardering, passie, levenslust, enthousiasme. Dat voelt zo goed.

Maar als je gedachten denkt die tegengesteld zijn aan wat je Niet-Fysieke standpunt weet, dan voel je emoties zoals ontmoediging of erger zoals bijv. depressie en angst. Dergelijke emoties zijn een indicatie van sterke weerstand.

Er is dus het toelaten van het Welzijn, of het weerstaan van het Welzijn. En op deze Emotionele Ladder zijn natuurlijk allerlei emoties daar tussenin. Vanuit depressie of angst kun je omhoog op deze Emotionele Ladder naar boosheid, woede of haat of naar frustratie of overbelastheid, naar pessimisme, hoopvol of optimisme, naar geloven, weten, vreugde, liefde, van allerlei mooie dingen. En er zijn heel veel woorden die we niet gebruikt hebben maar je kunt voelen waar ze op deze Emotionele Ladder ergens tussen passen.

Dus aan de ene kant is wat jij als vrijheid ziet, nietwaar? Als je vreugde, liefde, enthousiasme of passie voelt, dan voel je je vrij en krachtig. En aan de andere kant, helemaal onderaan zijn moedeloosheid en angst en depressie, en is dat geen typische omschrijving voor krachteloosheid?

Dus zoals je Emotionele Geleidingssysteem aanvoelt heeft te maken met krachteloosheid helemaal tot aan je kracht. En jullie zijn zulke krachtige Wezens, jullie zijn zulke krachtige scheppers. Jullie zijn geniale scheppers in deze fysieke lichamen, in de Voorhoede van de gedachte. En als iets of iemand je het gevoel geeft dat je niet machtig bent, dan flip je tot in het diepst van je wezen, en terecht. Met andere woorden, het is de bedoeling dat je je goed voelt, en als dit niet zo is, keer dan alsjeblieft om naar de verlichte route.

Kies de emotie die in de buurt zit van waar je nu bent.

Als wij zo'n lieverd zouden ontmoeten zoals jij en we zouden zien dat je angstig of depressief was (misschien dat je een of andere diagnose hebt gekregen, of misschien is er iets gebeurd waardoor je je uiterst machteloos voelt), dan zouden wij je vragen stellen met de bedoeling je naar de verfrissende, leven-gevende ademteug te coachen die wraak of woede of kwaadheid je geven zou.

Welnu, je vrienden zouden dit niet kunnen waarderen. Zij vonden je leuker toen je depressief was. Toen je depressief was zat je op je kamer. Je viel niemand lastig. (lol) Maar in je wraak steek je banden kapot.

We willen je wel aanmoedigen daar niet te lang te blijven. En vanuit jouw standpunt gezien en hoe je jezelf nu voelt, voelt het dan niet beter om kwaad te zijn dan angstig? Of kwaad te zijn dan depressief? De reden dat je liever kwaad bent is omdat het beter voelt. En de reden dat het beter voelt is omdat het hoger op de Emotionele Ladder is. Het is dichterbij Wie-Je-Bent. Met andere woorden, er zit minder weerstand in kwaadheid dan in angst.

Dus we moedigen je aan daar niet te blijven, maar het is wel een prachtig tussenpunt. Met andere woorden, als wij depressief waren en we zouden bij die verfrissende, leven-gevende kwaadheid komen, dan zouden we tegen iedereen zeggen, "Ik ben kwaad en vind het geweldig. Het voelt zoveel beter. Ik kan nu tenminste weer ademhalen. Dus mocht je dit niet leuk vinden, blijf dan maar een tijdje uit de buurt want ik ga me hier stabiliseren en ga aan alles denken wat me kwaad maakt want dit voelt zoveel beter voor me dan dat andere. (lol)
En met een paar dagen, misschien zelfs morgen al, misschien straks al - nu nog niet - straks, zal ik me naar frustratie toe bewegen. Maar voor nu voel ik me gelukkig in mijn kwaadheid."

Je moet dat besluit nemen want dit is de sleutel - je moet het besluit nemen dat het belangrijk voor je is hoe je jezelf voelt. EN dat het belangrijker is hoe je jezelf voelt dan wat anderen daarvan vinden. Want als zij je liever depressief zien....

.....en niemand zal dit toegeven maar ze zullen je meenemen naar een cursus agressiebeheersing, dat doen ze. En op die cursus agressiebeheersing vertellen ze je hoe fout je bezig bent, en hoe verkeerd je kwaadheid is. Maar ze vergeten je te vertellen dat het een automatische reactie was, het was een natuurlijke impuls; ze vergeten te vertellen dat het je eigen levensreddende symptoom was wat jou daar bracht. Met andere woorden, het is je eigen overlevings-instinct wat je naar kwaadheid bracht.

En over alle anderen die je niet graag kwaad zien zeggen wij, jammer dan, want zij kunnen niet bepalen wat de vibrationele relativiteit is tussen waar je bent, en waar je wilt zijn. Jij bent de enige die kan bepalen of je op je pad bent of niet. Zovelen lijken het pad kwijt te zijn omdat je probeert te luisteren naar die en naar die en je luistert naar die. Maar zij weten niets van de verbetering in je emotie.

Zie je wat er dan verkeerd gaat? Als je de stand opneemt gebaseerd op de manifestatie, maar de manifestatie komt pas als je in balans komt met de Energie.....en in je poging in balans te komen met de Energie, kom je terecht in emoties die andere mensen niet leuk vinden. Dus straffen ze je omdat je dergelijke emoties hebt. We begrijpen goed waarom je steeds om blijft keren, terug naar Phoenix, en je vervolgens verloren voelt in de woestijn, want je kunt je reis gewoon niet bepalen. Maar nu weet je het.

Je zult nu nooit meer een negatieve emotie voelen zonder te weten dat het zeggen wil dat je de drum slaat van iets wat je in een patroon van weerstand houdt, die niet toelaat dat je daar naartoe gaat waar je heen wilt.

Dus als je naar huis gaat en je vertelt je vrienden dat Abraham je aanmoedigt wraak te nemen, en dan kwaad te worden, en dan boos, vertel hen dan ook dat we aanmoedigen daar niet in te blijven. Wij willen dat je kwaad wordt omdat dit een stap weg is van depressie. Maar als je eenmaal boos bent, kun je makkelijk naar frustratie springen. En eenmaal in frustratie, kun je makkelijk hoger op de ladder komen.....

Wij kunnen iedereen die gefrustreerd is binnen twee, vijf, tien, twintig of dertig minuten hoger op de Ladder krijgen. Dat duurt niet zo lang. Als je maar bereid bent je te focussen en op te letten, kun je makkelijk op een plek komen met minder weerstand.

Je staat aan de rand van zoveel prachtige manifestaties. Als je een overzicht zou kunnen zien van je leven, zou je achterover slaan van alle dingen die achter je deur staan opgesteld. Al deze dingen staan voor je klaar in je Vibrationele Voorraad. Je hoeft alleen maar je vibrationele relatie een beetje te verbeteren en prachtige dingen zullen in je leven verschijnen.

Maar als eerste moet je accepteren dat je een Vibrationeel Wezen bent. Als tweede, dat de Wet van Aantrekking alle vibraties in het Universum organiseert. Als derde, dat je Emotionele Leiding je laat weten wat je vibrationeel doet, en dat, als het goed voelt, het ook goed is. En tot slot - erg belangrijk - dien je het besluit te nemen dat je geen zak geeft om wat anderen denken, want zij kunnen niet bij je Vibrationele Meter komen om te begrijpen waarom je doet wat je doet.

Bedenk maar eens...Als iemand zichzelf grotendeels in 'waardering' getraind heeft en op familiebezoek gaat en jullie komen elkaar tegen. Met andere woorden, de Wet van Aantrekking brengt jullie normaal gesproken niet bij elkaar, maar soms volg je bepaalde verplichtingen en loop je er regelrecht in. Dus zij zijn heppy-de-peppy en komen jou tegen in je boosheid. Natuurlijk zullen ze je proberen duidelijk te maken dat je niet op zo'n beste plek bent - alsof je hen daarvoor nodig hebt.

De Vibrationele Relativiteit tussen waar jij bent en waar zij zijn is overduidelijk maar daar kun je niets aan veranderen. Je kunt je alleen maar binnen je eigen reikwijdte bewegen, zie je.

Dus bedank hen beleefd, en zeg dan dat ze op moeten krassen, want hun goede bedoelingen zijn vaak alleen maar irritant. Je moet het besluit nemen dat je zelf wel bewust wordt van je Emotionele Leiding.

En de mensen die je kent en naar je kijken, zullen merken dat er iets gebeurt in je leven. Ze zullen merken dat je humeur over allerlei zaken begint te verbeteren omdat jij daar zelf voor zorgt. En ze zullen merken dat er manifestaties op je pad komen. Allerlei zaken die je altijd al wilde zullen gemakkelijk je leven binnenstromen.

En als ze vragen, "Wat is je geheim?" vertel hen dan zelfverzekerd, "Ik ontdekte mijn eigen Innerlijke Leiding. Ik kan eindelijk zelf mijn weg bepalen. Ik ben niet langer verdwaald. Ik kan mijn gevoel over geld verbeteren, en dan komt er meer geld. Ik kan me beter voelen over mensen, en er duiken veel leukere mensen op. Ik maak lijstjes van positieve aspecten over de belangrijkste mensen in mijn leven, en onze relatie verbeterd. Ik sluit vrede met mijn lichaam, en het voelt iedere dag beter aan. Met andere woorden, ik hoefde alleen maar het besluit te nemen dat ik me goed wilde voelen. Als een gedachte dus niet goed voelde, probeerde ik er een te vinden die beter voelde. En als ik er eenmaal een gevonden had die beter voelde, dan oefende ik totdat die gedachte in mij overheerste. En dan probeerde ik er een te vinden die nog wat beter voelde. En in het begin was dat wel eens moeilijk, maar toen vond ik het en oefende het totdat het mijn dominante gedachte werd."

Zo, nu zijn we klaar. Nu weet je alles wat wij weten.

De Wet van Aantrekking heerst alom. Je krijg waar je over nadenkt. Je kunt voelen waar je over nadenkt. Je hebt de controle waar je over nadenkt. Maar probeer niet al je gedachten te regelen. Reik in plaats daarvan uit naar het gevoel, creŽer van binnen naar buiten toe, leid jezelf naar gedachten die matchen met de gedachten van je Bron.

Als je Innerlijk Wezen geheel aanwezig is in jou dan voel je je geweldig. Jerry en Esther kunnen in een restaurant zitten, en Esther kan iets liefs zeggen over een ober of serveerster, en voelt het stromen zodat ze gewoon kippenvel krijgt. Met andere woorden, Bron-Energie staat klaar om mee te doen in je waardering. En als je niet kunt waarderen, dan heb je dat lege gevoel wat je altijd krijgt als je je verbinding met je eigen Bron niet toelaat.

Alleen iemand die de Wet van Aantrekking niet begrijpt en die nog steeds de omstandigheden probeert te regelen en anderen veroordeelt, denkt dat ze daar iets mee bereiken. Maar hoe meer je je afzet tegen wat je niet wilt, hoe meer je dat ding wat je niet wenst activeert en hoe vaker het in je leven op zal duiken, en hoe meer je denkt dat je je aan moet sluiten bij de groep activisten; we weten hoe dit gaat.

Maar je zal nooit meer negatieve emotie voelen zonder te weten dat het zeggen wil dat er iets belangrijks is in de vibrationele relativiteit tussen Wie-Je-Werkelijk-Bent, en wie je jezelf laat zijn op dit moment. Prachtige Innerlijke Leiding die er is voor jou.


Abraham-Hicks
28-4-2005 Atlanta
www.abraham-hicks.com

Abraham-Hicks, omhoog op de Emotionele Ladder